Van Doğa Koleji Öğrencilere Nasa'da

Berk İlhan
Doğa Kolejleri 322 öğrenci, 30 öğretmen olmak üzere toplam 352 kişilik kafileyle Nasa'ya eğitim gezisi gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa 352 kişilik kalabalık bir öğrenci ve öğretmen kafilesinin Nasa'ya gittiğini belirten Van Doğa Koleji Kurucu Genel Müdürü Ahmet Ersin Tanrıtanır, Van Doğa Koleji açılışının ilk yılında Nasa gezisine Vanlı öğrencileri dahil ederek eğitimde fark yarattığını söyledi.
Tanrıtanır, 23 Ocak-3 Şubat günleri arasında 11 günlük bir eğitim ve gezi programı için ABD'ye gezisine katılan öğrencilerin özellikle NASA'da kullanılan araçların yer aldığı, yerçekimsiz ortamın olduğu mekanlarda gözlemler yaparak astronotların ve yetkililerin verdikleri seminerlere katıldığını vurguladı.
Gezi süresince öğrencilerin ilk casus uçağı,  Hiroşima'ya atom bombasını bırakan uçağı ve uzaya ilk giden mekikleri görüp inceleme fırsatı da bulduğunu anlatan Van Doğa Koleji Genel Müdürü Tanrıtanır, geziye katılan öğrencilerin uzay bilimlerine olan ilgilerini görerek artırdıklarını ve öğrendiklerini pekiştirdiklerini, ayrıca gezide öğrencilerin Columbia ve Princeton Üniversitesi'nde derslere girerek katılım sertifikası aldıklarını ifade etti.
Tanrıtanır, yoğun geçen eğitim programlarının yanında öğrencilerin Washington, Philadelphia, New York, Baltimore gibi bir çok önemli mekanları da gezerek  farklı kültürlerle tanışma fırsatı bulduüunu, Capitol Binası (ABD siyasetinin kalbinin attığı yer), White House (Beyaz Saray), Central Park, TımesSquare, EmpireStateBuilding, Özgürlük Heykeli ve  Birleşmiş Milletler Binası'nı  gezdiklerini söyledi. 
Tanrıtanır bu tür gezilerin öğrencilerin gelişimleri açısından önemli olduğunun, bundan sonra bu tür geziler düzenleyeceklerini söyledi
        Dünya değişirken ve veliler daha bilinçli hale gelirken eğitim sisteminin de değişmesinin kaçınılmaz olduğunu hatırlatan Van Doğa Genel Müdürü Ahmet Ersin Tanrıtanır,  şunları söyledi " Artık tüm dünya klasik eğitim kalıplarının yıkılması gerekir.  "Eğitimde öncelik" her yaşta" öğrencinin mutlu olmasıdır. Doğa Koleji'nin felsefesinin temelinde "Mutlu Çocuk Öğrenir" ilkesi esastır. "Çocukları dört duvara hapsederek bilgi yüklemektense onları özgür bırakarak öğrendikleri bilgiyi nasıl kullanacaklarını göstermeliyiz. Ezberci ve kalıplaşmış eğitim anlayışı değişmelidir"
Tanrıtanır,  kimi çocuğun duyarak kiminin görerek kiminin de dokunarak öğrenmesi nedeniyle eğitim materyallerinin zengin tutulması gerektiğini belirterek ; " Bu nedenle Van Doğa Koleji olarak Amerika Birleşik Devletlerine bilimsel ve kültürel amaçlı bir gezi düzenlediklerini,  bundan sonra da yurtdışı eğitim gezilerinin devam edecektir"  diye konuştu.

Bakmadan Geçme