VAN DEPREMİ HALA SICAKLIĞINI KORUYOR

Kayseri'de, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kent merkezinde kurdukları deprem simülasyonu TIR'ıyla vatandaşlara ve öğrencilere doğal afetlerden korunma yollarını anlattı. AKUT'un eğitimine katılan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan "Aslında deprem öldürmüyor. İnsanların bilinçsizliği ve yapıların sağlam olmaması insanlarımızın can kaybı yaşamasına sebep oluyor" dedi.
Cumhuriyet Meydanına kurulan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) simülatörüyle ekipler TIR içerisine kurdukları güvenli ve güvensiz odalarda vatandaşlara afetlerden korunmanın yollarını anlattı. AKUT'un deprem tatbikatına Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'da katıldı. Ceylan TIR'ın içerinde yapılan odalardan güvensiz odaya oturarak, simülatörün çalıştırılmasıyla depremi 45 saniye yaşadı. Ceylan, "Ülkemiz ve dünyada deprem gerçeği var. Ülkemizde belli zamanlarda ciddi depremler oluyor. Çok ciddi de can kayıpları yaşıyoruz. Daha Düzece ve Yalova depremini unutmuş değiliz. Van depremi hala sıcaklığını koruyor. Aslında deprem öldürmüyor. İnsanların bilinçsizliği ve yapıların sağlam olmaması insanlarımızın can kaybı yaşamasına sebep oluyor. Bu anlamda bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak zaten uzunca bir zamandır çocuklarımızın depreme karşı bilinçlenmesi adına Sivil Savunma uzmanları kanalıyla çok ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
'Türkiye'de özellikle AKUT deprem gerçeğini canlı tutuyor' diyen Ceylan, "Bugün itibariyle AKUT'un deprem TIR'ı Kayseri'de. Bizde öğrencilerimizin bilinçlenmesi adına burada böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Tabi bütün öğrencileri getirme şansımız yok ama belli oranda öğrencileri buraya getireceğiz. Çocuklarımızın deprem anında neler yapması gerektiğini özellikle simülatör çalışırken görmelerini arzu ediyoruz" ifadelerini
kullandı.

VAN HABER, HABERLER VAN

Bakmadan Geçme