Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada, bölge genelinde parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağı, öğle saatlerinde ise Van'ın doğusu ve Hakkari çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilen bölgede, rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif ila orta kuvvette, yağışlı bölgelerde yer yer sert rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor. Van Gölü'nde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olması öngörülüyor. Gölde rüzgar hızının doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, dalga yüksekliğinin ise 0,25 ila 0,75 metre arasında olması tahmin ediliyor. Görüş mesafesinin yağış anında orta seviyede olması bekleniyor.

İl merkezlerinde görülecek en yüksek sıcaklıkların; Muş'ta 29 derece, Hakkari'de 26 derece, Van'da 24 derece ve Bitlis'te 25 derece olması öngörülüyor. Beklenen yağışlarla birlikte, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Bu hava durumu tahminleri, bölge sakinleri için önem arz ediyor. Yağış ve rüzgar gibi meteorolojik olayların, günlük yaşamı ve ulaşımı etkilemesi bekleniyor.  

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme