Van'da olası depreme tam donanımlı hazırlık

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kordinasyonunda Van'da bulunan arama kurtarma ekipleri ile birlikte deprem tatbikatı yapıldı.

1-7 Mart deprem haftası dolayısıyla Van’da eş zamanlı deprem tatbikatları devam ediyor. Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kordinesinde Van’da faaliyet gösteren arama kurtarma ekipleri ile gerçeği aratmayan deprem tatbikatı düzenlendi. 

Van AFAD tarafından kentte yaşanabilecek afet ve acil durumlara daha hızlı etkili müdahale edilmesini sağlamak amacıyla ilimizdeki Kamu Kurum Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarından; Van AFAD, Van UMKE,  Van Polis Arama Kurtarma , İHH Arama Kurtarma, NAS-SAR Arama Kurtarma , HAK Arama Kurtarma, HAYRAT Arama Kurtarma, MEB Van AKUB, EDAK Arama Kurtarma, Memur-Sen Arama Kurtarma ve Hayata Bir Dokunuş Arama Kurtarma Ekiplerinin katılımlarıyla eş zamanlı olarak gerçekleri aratmayan Arama Kurtarma Tatbikatı yapıldı.

Yapılan ortak tatbikatta 4 UMKE timi, 2 Ambulans,1 dört yataklı ambulans, 1 Acil müdahale çadırı ile. Enkazdan kurtarılan yaralıların ilk müdahalesi yapılarak ambulanslarla kurulan Sahra hastanesine nakilleri yapıldı.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme