Van'da kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji açıklamasında, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Muş'un Varto ilçesi, Bitlis'in güneyi, Van'ın kuzey ilçeleri ve Hakkâri ilinde aralıklı kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli rüzgâr (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Van Gölü’nde Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kar yağışlı; Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,0 m, yer yer 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van’da 7, Hakkâri’de 4, Bitlis ve Muş’ta -1 derece olacağı tahmin edilmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kuvvetli rüzgarla birlikte kar savrulması ve sürüklenmesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, soba zehirlenmesi, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, Van gölünde deniz yolu ulaşımında aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. 
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme