• Haberler
  • Güncel
  • Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Cadde ve sokaklarda kural tanımayan bazı esnaflar tarafından kaldırım işgalleri sürüyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, kaldırımlarda rahat yürüyemediklerini belirterek, gerekli denetimlerin yapılmasını istediler.

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van’ın önemli sorunlarından biri haline gelen kaldırım işgalleri tüm uyarı ve ikazlara rağmen, kural tanımaz duyarsız esnaflar tarafından işgal edilmeye devam ediliyor.

Bazı esnaf ve işportacıların eşyalarını kaldırımlara bırakarak, halkın yaya kaldırımlarını kullanım hakkını gasp etmeleri büyük tepkilere yol açıyor. Vanlılar, esnaf, işportacı ve araç sürücülerinin kaldırımları işgal etmesine tepki göstererek, yetkililere, kaldırımların işgal altından kurtarılarak sorununun bir an evvel çözülmesi için çağrıda bulundular.

Kaldırım işgalinin mağduriyetini yaşayan insanlar, sorumsuz dükkan sahipleri tarafından işgal edilen kaldırımlar yüzünden yürümekte zorlandıklarını dile getirerek, kaldırımlar yayalar için özel olarak yapılmış güvenli yerlerdir. Kaldırımların işgal edilmemesi hassasiyetle göz önünde bulundurulması gerektiğini söylediler.

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Yayaların, engelli vatandaşların, bayanların ve okula gidip gelen çocukların rahat yürüyebilmesi, müşterilerin mağazalara rahat girip çıkabilmesi için yapılan kaldırımlara eşya bırakılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar belediye görevlileri, zabıtalar ne işe yarıyor diye tepki göstererek yetkililerden acilen kaldırım işgallerine son verilmesini istediler.

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

 “KALDIRIM İŞGALİ SON BULSUN”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Van'da bazı esnaflar tarafından işgal edilen cadde, sokak ve kaldırımlar hem görüntü kirliliğine sebep olmakta hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Kaldırımlar bazı esnaflar tarafından işgal ediliyor. Bu son derece yanlış ve çirkin bir davranış. İnsanlar kaldırımlarda rahat ve güvenli şekilde yürümelidir. Kaldırımları işgal eden esnaflar lütfen bu tür davranışlardan vazgeçsinler. Aksi takdirde kaldırım işgalleri devam ederse yetkililer gereken cezai işlemi uygulamalılar. Belediye görevlilerinin cadde, sokak, kaldırım işgallerini göstermelik tedbirlerle değil kalıcı olarak memleketin gündeminden çıkarıp sorunu kökünden çözecek tedbir alması gerekmektedir” diye konuştular. HABER: TAHİR TEKİN

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Van'da kural tanımazların kaldırım işgali sürüyor

Yorumlar 3
Bu kaldırımları işgal edenler utanmalı 27 Ekim 2023 02:57

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA. ŞEHİR DÜZENSİZ. ÇARŞILAR KEŞMEKEŞ. YAYALAR SOKAK ORTASINDA YÜRÜYOR. KADINLAR KALDIRIMLARDA SANDALYELER ARASINDA, OTURAN İNSANLARIN ARASINDA YOL BULUP YÜRÜMEYE ÇALIŞIYOR. ENGELLİLER MANAV KASALARI, DÜKKAN VE İŞ YERLERİNİN ÜRÜN VE EŞYALARI YÜZÜNDEN YÜRÜYEMİYOR. TURİSTLER BİLE BU DURUMA İSYAN EDİYOR. BÖYLE CEHALET OLMAZ. BÖYLE GÖRGÜSÜZLÜK OLMAZ. BÖYLE SAYGISIZLIK OLMAZ. BÖYLE KEYFİLİK OLMAZ. ZABITA YILLARDIR BİR İKİ GÖSTERMELİK DENETİM YAPIP UYARDIK DİYOR VE ÜÇ AY ORTADAN KAYBOLUYOR. BU YIL ŞEHİR İYİCE ZIVANADAN ÇIKTI. İSTEYEN İSTEDİĞİ KADAR VE İSTEDİĞİ GİBİ KALDIRIMLARI, YOL KENARLARINI İŞGAL EDİP KULLANABİLİYOR. 2023'ÜN MODERN DÜNYASINDA BÖYLE BÜYÜKŞEHİR DÜZENİ, BÖYLE ÇARŞI DÜZENİ OLMAZ. BU ESNAFLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ. SORUMLULARI DA BU ÇARŞIYI DÜZENE SOKMAYA DAVET EDİYORUZ.

Medeni bir şehir yaşamı için 26 Ekim 2023 20:43

ŞEHİRDE YAŞAMAKLA " ŞEHİRLİ - MEDENİ" OLUNMAZ. ŞEHİRLERİN KURALLARINA UYARSAK ŞEHİRLİ OLURUZ. DAĞ BAŞI DEĞİL BURASI, ORMAN DEĞİL. BURANIN KURALLARI VAR. ESNAFIN ÜRÜNÜ, EŞYASI, MALZEMESİ İŞ YERİNİN İÇERİSİNDE OLMALI VE ORADA SATILMALI. KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİN BOMBOŞ OLMALI. ARAÇLAR CADDE VE SOKAKLARDA KURALLI İLERLEMELİ. GELİŞİGÜZEL PARK YAPMAK, ARAÇLARA VEYA YAYALARA ZORLUK ÇIKARMAK SÜRÜCÜLERE YAKIŞMAZ. HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR. KENDİNE SAYGISI OLAN BAŞKASINA SAYGI DUYMALI. KENDİ HAKKINI SAVUNAN BAŞKASININ HAKKINI HUKUKUNU ÇİĞNEMEMELİ. YAYALAR DA, SÜRÜCÜLER DE, ESNAFLAR DA MEDENİ DÜNYAYA AYAK UYDURMALI.

BÜTÜN VAN RAHATSIZ 26 Ekim 2023 20:35

İnsanlara eziyet eden, engellilerin, yaşlıların, çocukların, kadınların kaldırımlarda rahat yürümesini zorlaştıran bu tarz saygısız, kural tanımaz, sorumsuz, bilinçsiz esnafların bu ticaretten kazandıkları helal mi acaba? Kul hakkını ihlal değil mi? Ya bunlara yıllar yılıdır kalıcı çözüm getirmeyen ilgili birimlere ne demeli? Sizin birinci vazifeniz çarşı pazarları düzene sokmak, kaldırımları yayalara bırakmak, esnafları denetlemek olan birimler, bunları yapmayacaksanız maaşı almak niye? Yıllardır kaldırım işgalleri, cadde ve sokak işgalleri, keyfilik,,çarşıdaki düzensizlik ve başıboşluk hep eleştiriliyor ama Van halkını, yüz binlerce yayayı dinleyen olmadı, olmuyor. Böyle şehir olur mu?

Bakmadan Geçme