• Haberler
  • Güncel
  • Van'da karla mücadele çalışmaları Meclis gündeminde

Van'da karla mücadele çalışmaları Meclis gündeminde

DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Van'da etkili olan kar yağışının ardından yetersiz kalan karla mücadele çalışmalarını Meclis gündemine taşıdı.

Van’da etkili olan kar yağışının ardından yetersiz kalan karla mücadele çalışmalarından dolayı vatandaşların mağduriyetini Meclis’te gündeme taşıyan DEM Parti Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya soru önergesi verdi.

“KARLA MÜCADELEDEKİ YETERSİZLİK MAĞDURİYET OLUŞTURDU”

Milletvekili Kaçmaz Sayyiğit soru önergesinde, “Seçilmiş belediye eş başkanlarının yerine atanan kayyımların icraatları sıklıkla kamuoyunda tartışılmaktadır. Özellikle kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananlar, yurttaşları ciddi bir şekilde mağdur etmektedir. Geçmişte kentin birçok noktasında aynı anda başlatılan ve bitirilmeyen yol – kaldırım çalışmaları esnafı iş yapamaz hale getirirken bugün karla mücadele edilmemesi kentte sorunlara neden olmaktadır. Çünkü Van’da son bir haftada etkisini gösteren kar yağışına karşı bir tedbir alınmadığı, kar yağışı sonrasında sokak, cadde ve kaldırımların temizlenmediği yönünde yurttaşların şikayetleri basına da yansımaktadır. Mahalle aralarında kardan tıkanan yollar nedeniyle araçların bozulduğu, yol ve kaldırımlarda kar küreme yapılmadığı için esnafın mağdur olduğu, insanların yollarda yürüyemez hale geldiği belirtilmektedir. Gerekli temizliğin gece yapılmaması da gün içinde trafik yoğunluğuna neden olurken hastane ve otogar gibi merkezlere yönelik temizlik çalışmalarının da yetersiz olduğu yönünde şikayetler bulunmaktadır. Bu nedenle Vanlı yurttaşlar, kayyım yönetimindeki belediyelerin görevini yapmaması nedeniyle kar temizliğini kendilerinin yaptığını ifade etmektedirler. Van’da yurttaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak teknik ve altyapı çalışmaları yapılmadığı halde Van Büyükşehir Belediyesinin nasıl 3 milyar 679 milyon 382 bin 988 TL borçlandırıldığı merak edilmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Milletvekili Kaçmaz Sayyiğit soru önergesinde şu maddelere yer verdi; 

Bu bağlamda;

1 – Van merkez ve ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışından sonra cadde, sokak, yol ve kaldırımlarda kar temizliği neden zamanında yapılmamaktadır?

2 – Van merkezde oluşan kar birikintileri ile kaldırımlarda yaşanan buzlanmanın esnafı ve yurttaşı mağdur etmesinden haberdar mısınız?

3 – Van’da kar yağışının etkili olacağının bilinmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmış mıdır? Kar yağışının yurttaşları mağdur etmemesi için alınan tedbirler nelerdir?

4 – Van’da etkili olan kar yağışından sonra kent merkezinde hangi çalışmalar başlatılmıştır? Çalışmalar Van’ın hangi kesimlerinde yapılmıştır?

5 – Kar yağışının etkili olduğu bir kent olan Van’da gerekli teknik araç ve altyapı çalışması için bütçe ayrılmış mıdır? Karla mücadelede yetersiz kalınırken belediye nasıl 3 milyar 679 milyon 382 bin 988 TL borçlandırılmıştır?

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme