Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü hava durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Ancak Van'ın doğusu ile Hakkari'de öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Güneyli ve doğulu yönlerden esen rüzgarların orta, zaman zaman sert ve yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) şekilde esmesi bekleniyor.

Van Gölü'ndeki hava durumuna bakıldığında ise göl üzerinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden, öğle saatlerinde güneybatı yönünden 3 ila 5 kuvvetinde esmesi öngörülüyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olması ve görüşün iyi olması bekleniyor.

İl merkezlerindeki en yüksek sıcaklık tahminlerine bakıldığında; Muş'un 32, Hakkari'nin 30, Van'ın 26 ve Bitlis'in 27 derece olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, vatandaşları hava durumuyla ilgili gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. Yağış ve rüzgar etkisinin artması halinde, özellikle ulaşım, tarım ve su ürünleri üretimi gibi alanlarda oluşabilecek olumsuz etkiler konusunda da uyarılarda bulunacaklarını kaydetti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme