Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise aralıklı karla karışık yağmur şeklinde yağışlar görülebilir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın doğu ve kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Van Gölü'nde ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgar, doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği ise 0,25 ila 0,5 metre arasında olacak. Görüş mesafesi iyi seviyede olması bekleniyor.

İl merkezlerine ilişkin olarak, Muş'ta en yüksek sıcaklığın 18 derece, Hakkâri'de 15 derece, Bitlis ve Van'da ise 14 derece olması tahmin ediliyor.

Ayrıca, bölgedeki dik ve eğimli yamaçlarda yüksek kar örtüsü olduğu ve yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle çığ, kar erimeleri ve heyelan gibi risklerin bulunduğu belirtiliyor. Bu nedenle, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme