Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. 

Meteoroloji açıklamasında “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların Muş, Bitlis ve Hakkâri çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Rüzgârın güney ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında (30-50 km/sa) esmesi tahmin edilmektedir. Van Gölünde Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Muş 16, Van 14, Hakkâri 9 ve Bitlis’te 10 derece olacağı tahmin edilmektedir.

KAR ERİMESİ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarında yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Hakkâri, Muş ve Bitlis çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar (30-50 km/sa) gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme