Van'da cami sohbetleri düzenleniyor

Van İl Müftülüğü kordinesinde Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık'ın katılımı ile camilerde cemaat ile birlikte sohbetler düzenleniyor.

Van İl Müftülüğü tarafından başlatılan 2024 yılı cami sohbetleri bugün de Edremit İlçe Müftülüğüne bağlı Seyyid Sıbğatullah Cami'inde yapıldı. Sohbette Kur’an-ı Kerimden ayetlerin tefsiri ve hadislerin ışığında çeşitli dini konularda vatandaşlar aydınlatılıyor. Cemaat tarafından sorulan dini sorular Müftü Şık tarafından not alınarak cevaplandırılıyor. Başlatılan cami sohbetlerine bugün de, Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık Seyyid Sıbğatullah Cami i cemaati ile bir araya gelerek gerçekleştirdi.

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık yaptığı açıklamada: “Ramazan, hakikaten mü’minler için bir değil, bir kaç kez bayram yapma hükmünde olan bir aydır. Zira, normal hayatımızda abur-cubur şeylerle doldurduğumuz midelerimiz oruç tutarak dinlenmek suretiyle bir nevi bayram ediyor. Akşam ise, iftar ederek nefislerimiz bayram ediyor. Yetmiyormuş gibi Rabbimiz bir de Ramazanın sonunda büyük bayramla teslimiyetini ifade eden kullarını ödüllendiriyor. Allah’u Teâlâ hepimizi bu Ramazan günlerinden nasipdar eylesin ve bin aydan hayırlı Kadir gecesine ve bayrama hepimizi sağlık, afiyet içerisinde ulaştırsın. İbadetlerimizi makbul eylesin. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sırat-ı müstakimde daim eylesin. Rabbimiz, en güzel şekilde vatan sevgisiyle, millet sevgisiyle, ezan, bayrak sevgisiyle yaşamayı hepimize nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Program sonrası İl Müftüsü Şık, katılımcılara teşekkür etti.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme