Van'da buz kütleleri tehlike oluşturuyor

Van'da etkili olan kar yağışının ardından binaların çatılarında oluşan buz kütleleri tehlike saçıyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, 'Hayatımızı tehdit eden buz sarkıtları bir an evvel temizlenmeli' dediler. 

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle binaların çatısında biriken kar ve buz sarkıtları tehlike oluşturuyor. Van’da etkili olan soğuk havayla birlikte oluşan buz sarkıtları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Kar yağışı sonrası çatılarda yer yer 1 metreyi bulan dev buz sarkıtları tehlike oluşturuyor.  

Kar yağışının ardından gündüz saatlerinde artan hava sıcaklığı ile çatılarda bulunan buz sarkıtları ve kar kütleleri kontrolsüz şekilde eriyerek düşüyor. Binaların çatılarında oluşan uzun buz sarkıtları vatandaşlar ve araçlar için tehlike oluştururken, geçmiş yıllarda buz ve kar kütlelerinin kontrolsüz bir şekilde düşmesi sonucu insanlarda yaralanmalara ve araçlarda ciddi hasarlara yol açmıştı.

Van'da buz kütleleri tehlike oluşturuyor

“YETKİLİLER GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMALI”

Zaman zaman ölüm tehlikesi atlattıklarını ifade eden vatandaşlar, "İlimizde son günlerde etkili olan kar yağışının ardından çatılarda oluşan buz kütleleri tehlike saçıyor. Kaldırımda yürürken zaman zaman buz kütlelerinin düşmesinden dolayı korkuyoruz. Apartman çatılarında biriken kar kütlelerinin kontrollü bir şekilde temizlenmesi olumsuz durumların önüne geçecektir. Bu konuda bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla çatılarda biriken kar kütlelerini ve oluşan buz sarkıtlarını kırarak tehlikenin önüne geçmeye çalışıyor. Yetkililer vatandaşların hayatını tehdit eden binalarda oluşan buz kütlelerini bir an evvel temizlemeli” dediler. 

Van'da buz kütleleri tehlike oluşturuyor
Vatandaşları hem saçaklardan sarkan buzlara karşı hem de yollardaki ve kaldırımlardaki buzlanmalara dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulunan yetkililer, olası bir dikkatsizliğin hayati tehlike doğuracağını söyleyerek, vatandaşların, çatı altlarından geçerken ve buz tutan kaldırımlarda yürürken dikkat etmeleri konusunda uyardı.

KAYNAK: VANSESİ HABER AYCAN AVCI

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme