• Haberler
  • Güncel
  •  Van'da bayram tatili sonrası sebze ve meyve temininde sıkıntı

 Van'da bayram tatili sonrası sebze ve meyve temininde sıkıntı

Van'da Kurban Bayramı tatili sebebiyle sebze ve meyve tedarikinde yaşanan aksaklık, manavların raflarını boş bıraktı. Bayram nedeniyle birçok işyerinin ve tedarikçilerin kapalı olması, kentteki sebze ve meyve arzında önemli düşüşlere neden oldu.

1 hafta süren Kurban Bayramı tatili boyunca, Van'daki pek çok manav ve market, ürün teminindeki güçlükler nedeniyle raflarını dolduramamanın sıkıntısını yaşadı. Bayram tatilinin uzun sürmesi ve üretim merkezlerinden mal sevkiyatının yapılmaması, sebze ve meyve toptancı halinin bayram süresince kapalı olması sebze ve meyve akışını durma noktasına getirdi.

 Van'da bayram tatili sonrası sebze ve meyve temininde sıkıntı

Özellikle domates, biber, patlıcan, salatalık, yeşillikler, limon, elma, armut, kiraz, çilek vs. gibi temel ürünlerin tedarikinde ciddi sıkıntılar yaşandı. Manavlar, bayram boyunca müşterilerine yeterli miktarda ürün sunamadı. Bazı reyonlar tamamen boş kalırken, diğer ürünlerde de ciddi fiyat artışları gözlemlendi.

Vatandaşlar, bayram tatili nedeniyle sebze ve meyve bulmakta zorlandıklarını, marketlerin ve manavların raflarının büyük ölçüde boş olduğunu belirtti. Özellikle ihtiyaç duyulan sebze ve meyvelerin bulunamaması, vatandaşları zor durumda bıraktı.

Sektör temsilcileri, Kurban Bayramı tatilinin uzun sürmesinin tedarik zincirinde aksamalara neden olduğunu ifade etti. Söz konusu sorunun bugün giderilmesi bekleniyor. 
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme