Van'da badem ağaçları çiçek açtı

İlkbahar mevsiminin gelmesine rağmen son günlerde etkili olan soğuk havalarda badem ağaçları çiçek açtı.

Van, doğal güzellikleri ve zengin bitki örtüsüyle ünlü bir şehirdir. İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Van'da doğanın uyanışı da yaşanmaktadır. Son zamanlarda havaların soğuk geçmesine rağmen, Van'da badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Bu olağanüstü olay, doğanın gücünü ve Van'ın doğal zenginliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye’nin en güzlek illerinden biri olan Van’da ilkbahar mevsimiyle birlikte adeta bir renk cümbüşüne dönüşür. Son dönemde Van'da havaların soğuk geçmesi, badem ağaçlarının çiçek açmasını etkileyeceği düşünülse de doğa, bizi şaşırtmayı başardı. Badem ağaçları, soğuk havaya rağmen çiçek açarak doğanın mucizesini sergiledi. Van'ın muhteşem manzaralarına renk katan badem çiçekleri, fotoğraf tutkunları ve doğa severlerin ilgisini çekiyor.

Van'da son dönemde hava sıcaklıklarının beklenenden daha soğuk olması, badem ağaçlarının çiçek açmasını olumsuz etkileyeceği düşünülüyordu. Ancak doğa, soğuk havaya rağmen badem ağaçlarının çiçek açmasına izin verdi. Van badem çiçeğiyle renklendi. Bembeyaz çiçekler, görenleri büyülemekte ve doğanın gücünü hatırlatmaktadır. Vanlılar, bu eşsiz manzaraya hayranlıkla bakarak ilkbaharın gelişini kutladı.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme