Van'da 11 bin 300 öğrenci ile tatbikat

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van AFAD Müdürlüğü iş birliğinde koordineli olarak Van'da bulunan 89 öğrenci pansiyonunda 11 bin 300 öğrenci ile deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kentte olası bir deprem durumunda kentte bilinçlendirme amaçlı tatbikat eğitimleri devam ediyor. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van AFAD Müdürlüğü kordinesinde Van’da bulunan pansiyonda kalan öğrencilerle birlikte gece saatlerinde gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Van genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan  89 pansiyonlu okulda, geçtiğimiz gece saatlerinde Van AFAD müdürlüğü ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatında, pansiyonda kalan öğrenciler deprem anında "çök, kapan, tutun" prensibini uyguladıktan sonra kaldıkları odaları panik yapmadan terk etmeleri ve güvenli alanda toplanmaları sağlandı. Ayrıca tatbikat eğitiminde bulunan aşamalar ile kontrollü çıkan yangına doğru şekilde müdahale edilerek yangının söndürülmesi öğrencilere gösterildi. 
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van AFAD kordinesinde 11 bin 300 öğrencinin katılımı ile düzenlenen gerçeği aratmayan tatbikat ile ilgili açıklamalarda bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, "Milletçe yaşadığımız yüzyılın afeti, maalesef hepimize bir kez daha afet farkındalığının önemini göstermiştir. Bu anlamda afet farkındalık eğitimleri, deprem ve diğer afetler sırasındaki uygulamalar, tahliye uygulamaları, toplanma alanı uygulaması konularında eğitim, uygulama ve tatbikatların afetlerden korunma bilincinin üst düzeyde tutulması büyük önem arz etmektedir.'' Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme