Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Açıklama

Van’da önceki gün Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon sonucu basında yer alan haberler doğrultusunda Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yaptı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Van merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında 25 kişi gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili basında çıkan haberler doğrultusunda Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle görevli Van Cumhuriyet Başsavcıveklliği’mizce 14.01.2014 tarihinde yapılan operasyon basında geniş yer alması ve özellikle bir sivil toplum kuruluşunun soruşturmayla irtibatlandırılarak operasyonun bu sivil toplum kuruluşuna yönelik olarak yapıldığına dair asılsız bir kısım medya iddiaların ortaya atılması üzerine; komuoyunun doğru bilgilendirilmesi, gerçek ve tüzel kişilerin, masumiyet karinesi ve lekelenme hakkı kapsamında basın açıklaması yapma ihtiyacı doğmuştur. Van Cumhuriyet Başsavcıveklliği’mizce 2012 yılında başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen deliller üzerine 13.01.2014 tarihinde TMK 10. maddesi ile görevli Hakimlikten alınan arama ve gözaltı karaları doğrultusunda 14.01.2014 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir” denildi.
Yapılan operasyon kapsamında Kilis ilinde bulunduğu belirlenen 1 şüphelinin kolluk kuvvetleri görevlilerince tespit edilen iş adresine arama yapma kararı alındığı ifade edilen açıklamada, “Bu karar gereğince Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde görevli kolluk görevlilerince şüphelinin çalıştığı iş yerinde arama gerçekleştirildi. Ancak aramayı yapan kolluk görevlilerinin iş yerinde bulunan tüm bilgisayarlara el koyarak muhafaza altına aldı. Bunun bilgisi Van Cumhuriyet Başsavcıveklliğimize bildirilmesi sivil toplum kuruluşundaki bilgisayarların şüpheliyle ilgisi bulunmamasından dolayı bilgisayarlar incelenmek sizin iade edilmesi talimatı verilerek talimat doğrultusunda işlem yaptırılmıştır. Söz konusu soruşturmanın her hangi bir sivil toplum kuruluşuna yönelik olmadı. Basına bu yönde çıkan iddiaların gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığı, sivil toplum kuruluşunun bir şubesindeki aramanın, sivil toplum kuruluşunun tüzel kişiliği ile bağlantısı olmayıp, burada çalışan 1 şüpheliyle ilgili olduğu, söz konusu soruşturmanın görevlendirilen 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütüldüğü ve en kısa sürede sonuçlanacağı hususları kamuoyuna ve basına saygıyla duyurulur” denildi.

Bakmadan Geçme