Van Cumhuriyet Başsavcılığı o iddiayı tekzip etti

Van Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütü PKK mensubu, hükümlü ve başka suçtan tutuklu Hakkâri Belediyesi Eski Başkanı D. Hatipoğlu ile ilgili çıkan 'çıplak arama ve darp' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Van Cumhuryet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında, ''Van T tp Ceza İnfaz Kurumunda çıplak arama yapıldığı'' ddasıyla ilgili açıklama yaptı.  Başsavcılık açıklamasında  kamuoyunun doğru blglendrlmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olduğunu belirtti..

Açıklamada, “12 Şubat 2021 tarihinde terör örgütü PKK mensubu, hükümlü ve başka suçtan tutuklu Hakkar Belediyesi Eski Başkanı D. Hatpoğlu, Van Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na kabul işlemleri yapılırken üst araması yapılması için bayan arama odasına alındığı sırada terör örgütü propagandası içeren slogan atmış ve kurum personellerine karşı hakaret, tehdit ve fizki saldırıda bulunmuştur. Hükümlü/tutuklunun aramasının ceza ve güvenlk tedbirlerinin ,infazı hakkındaki kanunda belirlendiği şekilde yapılmış olup arama bitirildikten sonra adı geçen hükümlü/tutuklu darp cebr raporu alması için sağlık kurumuna sevk edlmiştir. Hastane dönüşünde pandemi tedbirleri kapsamında tekli odaya yerleştirlmiş, adı geçen şahsın eylemlernden dolayı tutanak tanzim edilerek, adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Söz konusu hükümlü/tutukluyla ilgli çıplak arama ve darp iddaları gerçeği yansıtmamaktadır” denildi. 

Bakmadan Geçme