Van Belediyesi’nden açılış ve temel atma törenleri

Van Belediyesi, kentte yaptığı önemli komplekslerin açılışlarını, yine önümüzdeki süreçte yapılacak olan projelerin temellerini atıyor. “Temel atma ve açılış” programı BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşecek.

Van Belediyesi, Van için çok önemli olan çalışmaların açılışlarını ve bundan sonraki süreçte yapılacak önemli tesislerin temellerini atıyor. Çarşamba günü yapılacak olan törene BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri, belediye başkanları, kentin sivil toplum örgütleri ve halk katılacak. Belediyenin tamamladığı ve halkın hizmetine sunduğu Kültür ve Sanat Merkezi, Kadın Yaşam Merkezi, Beyüzümü Arsenik Arıtma tesisi, Narman Arsenik Arıtma Tesisi, Klorlama ve Terfi Merkezi, Çocuk trafik eğitim parkı ve Akköprü Deresi Yeşil Kuşak Projesi birinci etabının açılışlarını, Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binası, fidanlık projesi, makine ikmal garajı, itfaiye kompleksi ve belediye garajının ise temellerini atacak. 27 Kasım Çarşamba günü saat 11.00’da yapılacak program ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı.

 

Açılışı yapılacak projeler

Kültür ve Sanat Kompleksi

Kentin kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek, bölgenin en büyük Kültür Sanat Merkezi’ni tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Kültür Sanat Merkezi’mizde onlarca alanda sanatsal faaliyetler yürütülürken, 2 yılda yüzlerce öğrencimiz bu kurslarımızdan faydalandı. Kültür Sanat Merkezi’miz bir süre sonra kentin ‘Kültür Akademisi’ misyonunu da üstlenecek. Kültür Sanat Merkezi’mizde 346 kişilik konferans salonu, 247m2 çok amaçlı salon (Sergi-Müzayede), 5 adet 60 m2 Atölye, 10 adet derslik ve 113 m2 üstü kapalı kafe yer alıyor.

Kadın Yaşam Kompleksi

Toplamda 3 bin m2 alan üzerinde kurulan 800 m2’lik taban alanına sahip Kadın Kompleksi 3 kat ve teras katından oluşuyor. Komplekste bodrum kat, yemekhane, mutfak, çamaşırhane, kütüphane ve sığınak dairesi bulunuyor. Zemin katta spor odası, kreş-ana sınıfı, kilim atölyesi, yönetim odaları, yatakhane ve kantin bulunuyor. Kompleksin birinci katında ise atölyeler ile danışma merkezi, revir ve dinlenme odaları bulunuyor. İkinci katta ise 180 m2’lik toplantı salonu, kafeteryanın yanında açık teras yer alıyor.

Beyüzümü ve Narman Arsenik Arıtma Tesisi

Belediye olarak kentin arsenikli su problemini tamamen çözmek için Narman ve Beyüzümü Arsenik Paket Arıtma Tesislerini halkımızın hizmetine sunduk.  İki tesiste saatte 800 metreküp su arıtılarak kente veriliyor.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı

Çocuklarımızın trafik kurallarına bilinçli bir şekilde uyma davranışını kazandırmak ve sosyal çevrelerinde bu davranışları ile örnek olmalarını sağlamak için okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bölgenin ilk Türkiye’nin ise sayılı ‘Trafik Eğitim Parkı’nı kurduk.

 

Klorlama ve Terfi Merkezi

Belediyemiz tarafından 1 nolu su deposuna modern ve tam otomatik bir terfi merkezi kurduk. Daha önce 7 pompa ile 800 litre/saniye su 2 nolu depoya aktarılırken, geliştirdiğimiz yeni bir sistemle 4 pompa ile 2 nolu su deposuna 1170 litre/saniye su pompalanıyor. Merkezde ayrıca suyun otomatik klorlanması için ise tam donanımlı bir tesis kurularak halkımızın hizmetine sunuldu.

Akköprü Deresi Yeşil Kuşak Projesi 1. Etabı

Yıllardır ihmal edilen ve kentin görünümünü bozan Akköprü Deresi, peyzaj çalışmalarımızın birinci etabı olan 5 bin 700 metrekare alanda ve 300 metre uzunluğundaki alanı tamamladık. Alanda oturma alanları, dinlenme alanları ve sosyal aktivitelerin yapılacağı mekanlar oluşturuldu. Birinci etabını bitirdiğimiz projenin üç etabının bitmesi ile birlikte Akköprü Deresi halkın buluştuğu önemli bir alana dönüşecek. Nihai hedefimiz Akköprü Deresi’nin başlangıcından, Vangölü’ne kadarki bölümde bir yeşil kuşak oluşturmak.

 

Temelleri atılan projeler

Belediye Hizmet binası

Belediyemizin deprem sonrası ağır hasar gören üç binasının da yıkılmasına karar verilirken, Belediyemiz “Büyükşehir” normlarına uygun bir hizmet binası inşa ediyor. 30 bin m2 kapalı alana sahip temelini attığımız binada belediyenin tüm birimleri bir arada hizmet verecek. Yeni binamız, görüntüsü ve yaşam alanlarıyla Türkiye’nin örnek ‘Büyükşehir’ binalarında biri olacak.

Fidanlık Projesi

 

Belediye olarak, Türkiye’nin sayılı parklarından biri olacak ‘Fidanlık Projesi’nin çalışmalarına başladık. Kent tarihinin en önemli projeleri arasında gördüğümüz ve 4 yıldır üzerinde çalıştığımız projenin temellerini attık. Eminpaşa Mahallesi Van Gölü kıyısında 584 bin m2 (58,4 hektar) alanda üç etapta yapacağımız proje halkımızın hayallerini süsleyecek. Proje içerisinde; Kültür Merkezi Eğitim Sanat Atölyeleri, Resim Heykel Atölyeleri, Kadın Destekleme Merkezi, Çocuk Destekleme Merkezi, Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Kütüphane, Nikâh dairesi, Konferans Salonu, Gençlik Eğitim ve Konaklama Merkezi, Oyun Alanları, Yer Satrancı, Golf Sahası, Spor Tesisleri, UEFA Standardında 2 Adet Futbol Sahası, Basketbol-Voleybol Sahaları, 2 adet Tenis Kortu, Fitness Alanları, kapalı yüzme havuzu, Piknik alanları, Kamelyalar, piknik masaları, hazır barbeküler, Sergi Alanları, Amfi Tiyatro, Konser Alanı, Gondol Havuzu, Ahşap İskeleler, 2 adet Seyir Kafe, Bisiklet Yolu, Koşu Parkurları, otopark, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve kentlinin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar yer alacak. Vangölü’nün sıfır noktasında bulunması nedeniyle sahil kısmında ahşap iskeleler kurularak halkın Göl’le buluşması sağlanacak.

 

Belediye Hizmet Garajı, Makine İkmal Garajı ve İtfaiye Kompleksi

Belediyemiz tarafından çalışmaların çok daha iyi yürütülebilmesi ve belediyenin kentin her noktasına daha hızlı ulaşabilmesi için “Makine İkmal Parkı”, “İtfaiye Kompleksi” ve “Belediye Hizmet Garajı”  kuruyoruz. Temellerini attığımız kompleks aynı zamanda doğal afetlere acil müdahale alanı olarak da tasarlanmıştır.

 

Bakmadan Geçme