Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Van'ın köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Lisesi, geçmişiyle buluştu. 1948 yılında kurulan ve 1954 yılında ilk mezunlarını veren Atatürk Lisesi, yıllar sonra eski öğrencilerini ağırladı.

Van'ın eğitim ve öğretiminde önemli bir yere sahip Atatürk Lisesi, geçmişiyle buluştu. 1948 yılında kurulan ve 1954 yılında ilk mezunlarını veren lise, yıllar sonra eski öğrencilerini ağırladı.

1967 yılında Atatürk Lisesi'nden mezun olan duayen araştırmacı gazeteci, yazar ve şair Ümit Kayaçelebi, düzenlenen anma gününde öğrencilik yıllarında yaşamış olduğu anılarının hafızasında canlandığını belirterek, okulun kuruluşundan bugüne geçen 76 yıllık tarihinde birçok önemli ismin mezun oduğunu vurguladı.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Atatürk Lisesi mezunu öğrencilerinden Ümit Kayaçelebi, "Atatürk Lisesi, Van'ın eğitim kurumları arasında önemli bir yere sahip. 1948 yılında kurulan ve 1954 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz, yıllardır başarılı öğrenciler yetiştiriyor. Bizler de 1967 yılında mezun olduk ve bugün okul yönetimi tarafından ağırlandık. Anılarımız canlandı, okulumuzun geçmişiyle buluştuk" dedi.

Okulun eski mezunlarından Abidin Kasapoğlu da, “1961-1962 mezunuyum. Çok dernek kurduk. Ben 26 senedir dernek başkanıyım ama böyle tatlı bir dernek olamaz. Bu beni daha çok gururlandırdı. Geç kaldık ama kuranlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Aras, “Atatürk Lisesi neredeyse asırlık bir çınar gibi dimdik ayakta duruyor. 75 yıllık köklü bir okul. Ülkemizin, bölgemizin en köklü okullarından biri. Bu okuldan mezun olmaktan bende gurur duyuyorum. Tabi bu oluşumun gerçekleşmesi biraz geç kalınmış olsa da, en azından bir mezuniyet derneğinin olması bizleri memnun etti. Keşke yıllar önce kurulmuş olsaydı. Belki burada bugün çok daha iyi şartlarda bir arada olacaktık. İnşallah bu dernek sayesinde okulumuz hak ettiği ününe, kalitesine kavuşacak. Ben şimdiden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Kurucu Üyesi ve Başkanı Hakan Durğun ise okuldan 1990 yılında mezun olduğunu ifade ederek, “Bir araştırma yaptık ve okulumuzun bir mezunlar derneğinin olmadığını tespit ettik. Tabi 76 yıllık bir kurumun, 20 bin mezunu olan bir okulun bir ortamda toplanması gerekiyordu. Bizde bunu yaptık. 16 kişilik bir ekiple derneğimizi kurduk ve çalışmalarımıza başladık. 1960 yılında mezun olandan tutun 2023 yılı mezunlarına kadar herkesi bir araya getirdik. Çok duygulu bir bölüm yaşadık. O dönemin nostaljisi olan domates ekmek ve limonata ikram ettik. Bunlar çok güzeldi ve etkileyici oldu. İnşallah sonraki yıllarda tüm mezunlarımızı bir araya getiririz. Çünkü bu etkinliklerin, bu çalışmaların devamlılığını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Anma gününe katılan mezunlar, Atatürk Lisesi'ndeki günlerini hatırladıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler. 1967 yılında mezun olan duayen araştırmacı, gazeteci, yazar, şair Ümit Kayaçelebi, " Atatürk Lisesi, Van'ın en saygın eğitim kurumlarından biridir. Biz de burada aldığımız kaliteli eğitim sayesinde iyi birer birey olmayı başardık. Bugün burada olmak, bize o günleri hatırlattı ve gururlandırdı. Lise yıllarım burada geçti. O günleri yeniden yaşamak beni çok heyecanlandırdı. Okulumuzun her köşesinde anılarımızın izlerini gördük. Burada öğrendiklerimiz ve edindiğimiz dostluklar, hayatımızı şekillendirdi" diye konuştu.
Ziyaret kapsamında, eski öğrenciler okul bahçesini gezip, sınıfları ziyaret ederek anılarını hafızalarında canlandırdılar. Ayrıca, öğretmenlerle sohbet etme fırsatı da bulan mezunlar, okullarının gelişimi ve değişimi hakkında bilgi aldılar.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Programda, eski yıllarda düzenlenen "pilav günü" etkinliği yerine "Hoca Yılmaz Okyaylı'yı anma ve ekmek arası peynir ekmek domates yeme" geleneği sürdürüldü. Katılımcılara tıpkı 60'lı ve 70'li yıllarda olduğu gibi peynir, ekmek ve domates ikram edildi. İsteyen misafirlere de limonata servisi yapıldı. Böylece hem eski günlerin anıları tazelenmiş hem de eski öğretmen ve arkadaşlar anılmış oldu.

Program, İstiklal Marşı'nın okunması, Okul Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü'nün konuşmalarının ardından okulun eski mezunu Abidin Kasapoğlu'nun kısa bir konuşmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından katılımcılar daha önceden hazırlanan ekmek arası domatesli ekmekleri limonata eşliğinde büyük bir keyifle yiyerek toplu fotoğraf çektirdiler.

Programın son bölümünde, 2017 yılında düzenlenen eğitim müzesinin gezilmesi yer aldı. Müzenin kuruluş aşamasından açılışına kadarki bölümde emeği geçen o zamanki okul müdürü Nevzat Taşdemir ve öğretmen arkadaşları ile yazar Ümit Kayaçelebi de katkı sağlamış. Müzenin gezilmesiyle birlikte anlamlı buluşma sona ermiş oldu.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Okul yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Uzun yıllar sonra eski öğrencilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Onların bu ziyareti, okulumuzun geçmişiyle bağlarını güçlendirmesi açısından çok değerli. Geçmişten günümüze Atatürk Lisesi, Van'ın en köklü eğitim kurumlarından biri olmuştur" dediler.
Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin düzenlediği bu ilk mezunlar buluşması, okulun geçmişiyle günümüzü birleştiren, eski dostlukları yenileyen ve öğrencilerin okul anılarını tazelemelerine imkan veren güzel bir organizasyon oldu. Katılımcılar, uzun yıllar sonra bir araya gelmenin mutluluğunu doyasıya yaşadılar.

Atatürk Lisesi'nin köklü geçmişi ve yetiştirdiği başarılı mezunlar, okulun önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Eski öğrencilerin bu anlamlı buluşması, Atatürk Lisesi'nin gelecek nesillere aktarılacak bir miras olduğunu gösterdi.

Van Atatürk Lisesi mezunları bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde mezunlar arasında iletişimi güçlendirmek, dayanışmayı sağlayarak artırmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla kurulan Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği Hakan Durğun başkanlığında, Suvat Parin, Bilal Emre Yörük, Muhlis Ceylani, Mustafa Bilici, Cesim Yarız, Elvan Ocak, Harun Kutlu, Mesut Kancura, Nurcan Alpaslan, Kasım Alkan, Said Bayram, Semra Demir, İlhan Kaya Budak, Gökhan Oto ve Murat Yüksel yönetim kuruluna seçildiler.

Duayen araştırmacı gazeteci, yazar, şair Ümit Kayaçelebi, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras ve Ali Özvan Fahri başkanlığa seçilmişti.

Bakmadan Geçme