Van Amatör Spor Platformu'ndan Türkmenoğlu'na Teşekkür Ziyareti

Van'daki spor faaliyetlerinin desteklenmesi adına kurulan Van Amatör Spor Platformu icra kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini AK Parti Van İl Başkanlığına yaptı.

Van'da faaliyet gösteren 20 spor taban birliği yöneticilerinden oluşan platform üyeleri AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile bir araya gelerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van iline yapılacak spor tesisleri için teşekkür ettiler.

İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, eski klasman hakem Yalçın Özdemir, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Tuğrul, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Van Şube Başkanı Ahmet Bayram, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Taner Coşkun, Tekvando İl Temsilcisi Murat Yazlık, Basketbol İl Temsilcisi Tezcan Tokcan, Hentbol İl Temsilcisi Şakir Şahar, Van Erek Beşyıldız Spor Kulübü Başkanı Müslüm Karaboğa, Boks İl Temsilcisi Ayhan Öz, Voleybol İl Temsilcisi Zafer Oğuz, Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier, Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atletizm Antrenörü Mehmet Akkoyun, Futbol Antrenörleri Ayhan Öztürkçü ve Erdal Özşener, Merkez Hakem Kurulu Bölge Sorumlusu Zafer Korkmaz, Bocce Bowling, Spor Adamı Uğur Demiroğlu, Dart Van İl Temsilcisi Muttalip Demir ile Van İl Hakem Kurulu Başkanı Erol Akyürek katıldılar.

Toplantıda Van Amatör Spor Platformu üyeleri hedef ve amaçlarını anlatan birer konuşma gerçekleştirdiler. Platform sözcüsü Mehmet Tuğrul, son dönemde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van'da yatırım programına alınan 200 milyonluk amatör spor yatırımı için teşekkür ederek, Platformun Belediyeler ve kamu kurumlarında kulüplerin açılması ve desteklenmesi için istişarelerde bulunacaklarını ifade ettiler.

TÜRKMENOĞLU, "PLATFORMUN GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞINA İNANIYORUM"
Platform üyelerini ağırlayan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, "Öncelikle bu manzara karşısındaki mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Hükümetlerimiz döneminde Van'a birçok spor yatırımı yapıldı. 2002 öncesinde 17 olan spor kulübü sayısı şuanda 142 olmuştur. Bin 85 olan lisanslı sporcu sayısı da güncel rakam olarak 43 bine ulaşmış durumda. Tabiki bunların içerisinde özel spor kulüpleri sporcuları da bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımız müsabakalara sporcu gönderememekten dolayı sporcularını il dışındaki kulüplere transfer etmektedir. Çok yakın zamanda büyük başarılara imza atan iki genç kızımız yeterli desteği bulamadığı için özel müsabakalara büyük kulüpler adına  katılıyorlar. Bu durumda biz Vanlıları üzmektedir. Ben inanıyorum ki, bu platform sahaya indiğinde kapı kapı dolaştığında kulüplerimiz de sporcularımız da gereken desteği bulacak, sporcularımız Van adına müsabakalara katılacaklardır. Bu zamana kadar Van'da böylesi bir oluşum görmemiştik "dedi.

TÜRKMENOĞLU: SİZLERİN ÖNÜNÜZÜ AÇMAK İÇİN HAZIRIZ
Platform üyelerinin tecrübeli spor insanlarından oluştuğunu belirten İl Başkanı Türkmenoğlu, "Bizler siyasetçiyiz. Sporu ve sporcuyu sizler kadar bilemeyiz. Platform olarak çalışmalarınızı rapor haline getirerek bizlere ulaştırın. Bizlerde üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışalım. Şuanda 3 Milletvekilimiz Ankara'da Van halkından gelen talepleri ilgili kişilere ulaştırmak ve çözüme kavuşturmak adına hazırdırlar. Bu platform, spor kulüplerine ve sporculara gerekli desteği sağlamak için hızlı çalışmalıdır. Ben bu ruhu ve gayreti sizlerde görüyorum. Bu vesileyle Van Amatör Spor Patformu'nun Van'a ve Van gençliğine iyi hizmetler yapmasını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantı platform üyelerinin İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’na teşekkür plaketi vermesinin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme