Van Akademik Odalar Birliği Açık Sır: Van Gölü paneli düzenliyor

Sekiz meslek odasının bir araya gelerek kurduğu Van Akademik Odalar Birliği Açık Sır: Van Gölü paneli düzenliyor. Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, '5 Haziran Pazar günü saat 13:00'da Van TSO'da birbirinden kıymetli konukların katılacağı panelde Van Gölü'nü konuşacağız. Van ve çevre illerde bulunan kurumlar, belediyeler titizlikle Van Gölü'nün temiz kalması için gereken hassasiyeti göstermelidir. Hepimizin Van Gölünü korumak gibi bir zorunluluğumuz var' dedi.

Burhan Ergin

Kentin sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerini sunan Van Akademik Odalar Birliği 5 Haziran Pazar günü saat 13:00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda Açık Sır: Van Gölü panelini düzenliyor. Moderatörlüğünü TÜRÇEP Koordinatörü Beyken Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ın yapacağı panele Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayrettin Güçlü İnsel, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mustafa Akkuş, Bursa Barosu TBB Çevre Komisyonu üyesi Avukat Erol Çiçek ve Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği Başkanı Kadri Ateş Evirgen panelist olarak katılacak.

“Panelimize herkesi davet ediyorum”

Van’ın en önemli değerlerinden Van Gölü’nü korumak için her türlü çabayı sarf ettiklerini söyleyen Van Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, “Van Akademik Odalar Birliği olarak bu zamana kadar kentin her sorununu gündeme taşıyarak çözüm önerilerimizi sunduk. Van’ın ve bölgenin en büyük değerlerinden biri olan Van Gölü’nü korumak için farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Van Gölü sadece bu havzanın değil tüm Türkiye’nin göz bebeğidir. 5 Haziran Pazar günü saat 13:00’da Van TSO’da birbirinden kıymetli konukların katılacağı panelde Van Gölü’nü konuşacağız. Van Gölü’nün daha güzel, temiz ve iyi bir göl olabilmesi için neler yapabiliriz? Van Gölü Havasında turizmi nasıl geliştirebiliriz? Ayrıca ekonomik yönden nasıl daha iyi bir yere geliriz diye istişarelerde bulunacağız. Van ve çevre illerde bulunan kurumlar, belediyeler titizlikle Van Gölü’nün temiz kalması için gereken hassasiyeti göstermelidir. Panelimize herkesi davet ediyorum. Ülkemize ve bölgemize hayırlar getirsin” dedi.

Bakmadan Geçme