VALİLİKTEN KONUT AÇIKLAMASI

Van Valiliği, yaşanan depremler sonrasında evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için Bostaniçi’nde 1 bin 88, Kevenli’de ise 480 adet yaptırılan afet konutları için il merkezinde, bin 376 adet afet konutu için de Erciş’te kura çekilişi yapıldığını ve bu kura çekilişleri sonrasında 2 bin 944 depremzede vatandaşın konutlarının tespit edildiği bildirildi.
Kura çekilişi yapılmayan konutların kura çekilişlerinin belirli zaman aralıklarıyla yapılacağı ve tüm kura işlemlerinin 23 Ekim 2012 tarihine kadar sonlandırılacağı ifade edilen açıklamada, “06.09.2012 tarihinden itibaren kura çekiliş sonuçları mahalle muhtarlıklarında ilan edilecektir.
Kura sonucunda konutları belirlenmiş vatandaşlarımız kura çekiliş tarihinden itibaren 45 gün içerisinde konutlarını teslim almak zorundadırlar. Çekilen kuralar sonucunda konutları belirlenmiş olan vatandaşlarımız 06-22.09.2012 tarihleri arasındaki 15 günlük süre içerisinde; Bostaniçi hak sahipleri kendi aralarında, Kevenli hak sahipleri kendi aralarında olmak şartıyla becayiş yapma hakkına sahiptirler. Becayiş yapmak isteyen vatandaşlarımız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurabileceklerdir. Çekilen kuralar sonucunda konutları belirlenmiş olan vatandaşlarımıza anahtar teslimleri Bostaniçi afet konutları için 10.09.2012, Kevenli afet konutları içinse 15.09.2012 tarihlerinden itibaren yapılacak olup anahtar teslim işlemleri vatandaşlarımıza ayrıca bildirilecektir” denildi.
vanhaber, van haber, van haber
konut, depremzede, toki, kura

Bakmadan Geçme