VALİLİKTEN GAZETECİLER CEMİYETİNE DESTEK

 2000’lı  yıllarda Özel İdare tarafından Vanspor AŞ  kulübüne   gelir sağlamak amacıyla Vanspor AŞ’ne  kiralanan ancak gerçek anlamda Vanspor’a  katkı ve gelir  sağlayamayan, daha  sonra  bazı  şahıslar tarafından işletilen, çeşitli  sorunlar   sonrası uzun süre  kapatılarak kaderine  terk edilen Özel İdare  İskele Tesisleri  gelir  sağlamak üzere  sembolik  kira  karşılığı  Vangölü Gazeteciler  Cemiyeti’ne  verildi. Özel kişiler tarafından işletilecek olan tesise gazeteci Sabahattin Yılmaz’ın ismi verildi.

Harabeye dönüşen İskele sahilindeki tesisi cemiyet adına bir işletmeci tarafından işletilecek.  İşletmeci şahıslar tarafından yenilenen tesise 2011 yılında Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri gazeteci Sabahattin Yılmaz’ın ismini verildi.
1994-2004 yıları arasında Van’ı 1.Lig’de temsil eden ligin sürpriz takım olarak nitelendirilen Vanspor  AŞ’ ye  gelir  sağlamak  amacıyla kiraya verilen, ancak beklenen  gelir  ve katkıyı hiçbir  zaman sağlayamayan,  İskele sahilinde  bulunan  mekan  işletmeci tarafından  yenilenerek nezih ve modern bir ortama kavuşturuldu.

Uzun süre kaplı ve bakımsız şekilde kalmasının ardından insanların kokudan,  bakımsızlıktan yaklaşamadığı ve içerisine girmeye cesaret edemediği tesisler, şimdi  sahilin en gözde mekanı haline geldi.  Uzun yıllar kapalı bir şekilde kalan, pencere ve kapıları başta olmak üzere duvarları yıkılan, içki içenlerin uğrak yeri olan adeta WC olarak kullanılan İskele’deki tesis yenilenerek,   farklı bir kimliğe büründü. Vangölü Gazeteciler Cemiyetine destek olmak üzere valilik tarafından sembolik bir  rakamla kiralanan ve Sabahattin Yılmaz Tesisleri olarak ismi alan  mekana vatandaşlar  ilgi gösteriyor. İskele sahiline yepyeni bir görünüm getiren tesisin ilerleyen günlerde açılışının yapılacağını ifade eden tesis yetkilileri, buranın ilin en gözde mekanları biri haline geleceğini dile getirdiler. Bakımsızlıktan kurtulan tesis,  İskele sahiline  farklı bir  hava  kattığını   belirten yetkililer,  tesisin  alkolsüz olduğunu sabah kahvaltısı başta olmak üzere her çeşit yemeğin sunulduğunu kaydettiler.
İskele sahilinde oturabilecek bir mekanın olmayışından yakınan vatandaşlar ise sahile her gelişlerinde kötü manzarayla karşı karşıya geldiklerine ifade ederek, şimdilerde ise nezih ve göze hitap eden bir mekanla karşılaştıklarını dile getirdiler. Böylesi bir mekanın Van’a ve İskele sahiline çok yakıştığını ve bu tür yerlerin çoğalmasını beklediklerini vurgulayan vatandaşlar, tesisi kötü görünümden kurtararak medeni bir görünüme kavuşturan valiliğe teşekkür ettiler.vanhaber, van haber, van, haber

gazeteci, sebahattin yılmaz, gelir, valilik, van spor

Bakmadan Geçme