Valilik Açıklama Yaptı Göle Temiz Su Akıtılıyor

Valilik, Edremit’te TOKİ Kanalizasyon suyunun Van Gölü’ne akıtılması ile ilgili haberler üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada her türlü analizler yapılarak, biyolojik testler gibi hususlar da dikkate alınarak 09 Nisan 2014 tarihinde onaylanan arıtma tesisinin deşarjının temiz su olarak Van Gölü’ne akıtılmakta olduğu belirtildi.

Vansesi Haber Merkezi

            Basın yayın organlarında “TOKİ Kanalizasyonu Göle Akıyor” ve benzeri başlıklarla çıkan haberler üzerine Valilik tarafından yazılı açıklama yapıldı.  Valilik açıklamasında, Edremit ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların atıklarının, arıtma tesisinin iki yıldır çalıştırılamadığından Van Gölü’ne aktığı” ve “Arıtma tesisinin TOKİ tarafından yanlış yapıldığı” gibi iddialara haberlerde yer verildiği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla konuyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacının ortaya çıktığı kaydedildi.

  Van Edremit afet bölgesinde 100 bin kişilik arıtma tesisinin imalatının 28. Haziran 2013 tarihinde tamamlandığı  belirtilen açıklamada, yüklenici firma tarafından işletmeye açıldığı, uygulama projesine göre tamamlanan arıtma tesisinin geçici kabulünün, her türlü analizler yapılarak, biyolojik testler gibi hususlar da dikkate alınarak 09 Nisan.2014 tarihinde onaylanan arıtma tesisinin deşarjının temiz su olarak Van Gölü’ne akıtılmakta  olduğu  belirtildi..

             Valilik açıklamasında şöyle denildi:“ Arıtma tesisinin işletilmesinin, Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (VASKİ)  tarafından yapılması gerekirken tesis, bugüne kadar VASKİ tarafından devir alınmamıştır. Tesisin işletmesi yüklenici firma tarafından sorunsuz bir şekilde devam ettirilmektedir. Tesisin işletilmesi yüklenici firma tarafından yürütüldüğünden işletmeden kaynaklanan nedenlerle zaman zaman arızalar da meydana gelebilmektedir. Arıtma tesisinin devri ile ilgili 25. Kasım.2014 tarihinde TOKİ, yüklenici firma ve VASKİ yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirmiştir. Arıtma tesisinin devri ile ilgili VASKİ tarafından tespit edilen eksiklikler (işletmeden kaynaklanan eksikler dâhil) yerinde incelenmiş, eksikliklerin giderilmesinin akabinde, tesisin 2015 yılı Ocak ayında VASKİ tarafından devir alınması öngörülmüştür.”

           

Edremit’ TOKİ afet konutlarının atık suyunun Van Gölü’ne deşarj edilmesi ile ilgili ilk haber 5 Haziran 2013 günü “ Göle Pis Su Hattı Döşendi” başlığı ile gazetemizde yer almıştı

 

Bakmadan Geçme