Vali Taşyapan Çanakkale Konulu Etkinliğe Katıldı

Vali İbrahim Taşyapan, yedinci yılını kutlayan AnadoluJet’in özel tarih projesi kapsamında düzenlediği “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” programına katıldı.

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” programına; Vali İbrahim Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, DHMİ Müdürü Veysel Göl, THY Satış Müdürü Behsat Sevlitopu ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik kapsamında Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin desteğiyle Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda sunum yapan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, 1915 Çanakkale Savaşı'ndan önce 1912-1913 yıllarında Balkan Savaşları'nda Osmanlı Ordusu'nun yenildiğini, ancak üç yıl sonra Çanakkale’de dünyanın bütün süper güçlerine karşı verdiği savaşı kazandığını belirtti. Uğurluel, Çanakkale Savaşı'nı kazanmanın birlik ve beraberlikten kaynaklandığına dikkat çekti.
Tarihçi-yazar Talha Uğurluel'in sunumundan sonra söz alan Vali Taşyapan, sunum için Uğurluel'e teşekkür etti ve Mehmet Akif Ersoy'un ünlü sözünden alıntı yaparak "Allah, bir daha o günleri bize yaşatmasın, bir daha bu milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın. Vatan topraklarını sonsuza kadar bu millete layık görsün" dedi. Program, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan serginin gezilmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme