• Haberler
  • Güncel
  • Vali Doğan'dan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği

Vali Doğan'dan Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği

Valilik şehit aileleri, gazi ve korucu ailelerine iftar yemeği verdi.

İlhan Siyahtaş

Büyük Urartu Otelinde düzenlenen iftar yemeğine Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Barutçu, vali yardımcıları İbrahim Özkan, Ramazan Kurtyemez, Sabri Uzun, Van İl Jandarma Alay Komutanı İrfan Kızılaslan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, bazı kurum amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Büyük Urartu Otelinde düzenlenen yemeğe katılım oldukça yüksekti. İftar yemeği yenildikten sonra konuşma yapan Vali Aydın Nezih Doğan” Şehit asker, korucu, polis aileleri, çok büyük acılar yaşadı. Evlatlarını, eşlerini, babalarını kaybettiler. Bu acıyı başka bir şeyle ifade etmek hiç mümkün değil. Ancak biz biliyoruz ki şehitler Peygamber efendimizin komşularıdır. Elbette bu bizi büyük ölçüde tebessüm ettiriyor. Onlar bizim bu ülkede daha huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayalım diye uğraşıyor, gayret gösteriyorlar. Bizim yapmamız gereken tek şey, dua etmektir. Ortak bir tarih inşa ettik ve ortak bir geleceği inşa etmek için de kararlıyız. Öyleyse hangi hata yapılmışsa, bu hataları geride bırakıp önümüze bakalım ve bin yıldır sürdürdüğümüz bu mücadeleyi daha binlerce yıl kardeşçe, huzur içinde sürdürelim. Burada en büyük dayanağımız sizlersiniz. Biliyoruz ki en fazla acıyı çeken yine sizlersiniz. Bir daha bu acıları yaşamamak ve toplumsal barışı sağlamak için, birlik ve beraberliğin bu barış süreci kapsamında çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamlı yemeğe katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Yemek sonrasında Vali Doğan ve eşi Hatice Doğan, bir süre şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

Bakmadan Geçme