Vali Balcı ve Milletvekilleri sahil yolunda incelemelerde bulundu

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Van Gölü’nün gerdanlığı olan 12 KM’lik sahil yolunda incelemelerde bulundu.


Vali Ozan Balcı, Milletvekilleri Kayatürk ve Türkmenoğlu Van Gölü Sahil Yolu ve yanındaki 1100 dönümlük rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. Sahilde karşılaştığı vatandaşlarılada sohbet eden Van Valisi ve Milletvekilleri, vatandaşlardan sahil yolu hakkında görüşlerini alarak kendilerine kitap hediye etti. Vatandaşlar, sahil yolunun kentte yaşayan aileler ve dışardan gelen turistleri güzelliğiyle mest ettiğini belirterek yapımda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

VAN GÖLÜ SAHİL YOLU OLANAKLARI İLE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Çevreci belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen projede sahil kesiminde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanları korunarak, Van Gölü’nün doğasının korunması sağlanırken, göl çevresindeki canlıların doğal yaşam alanları da muhafaza edildi. Vanlıları, Van Gölü’nün eşsiz doğası ile buluşturarak, kente değer katan mega proje kapsamında uluslararası standartlarda 30 metre genişliğinde 12 kilometre Sahil Yolu, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, basketbol ve voleybol sahaları, aydınlatma, fitness aletleri, güvenlik kulübeleri, otoparklar, peyzaj, yeşil alan, WC ve mescit gibi donatılar da yer alıyor. Ayrıca proje kapsamında mevsim şartlarına uygun binlerce ağaç ve süs bitkisi de toprakla buluşturuldu.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme