Vali Balcı: İnci kefalini korumaya devam edeceğiz

Vali Ozan Balcı, 11. İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat festivalinin açılış törenine katıldı. 

Erciş İlçesinde Bendimahi Çayı üzerindeki balık bendinde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali Balcı, Vangölü ve İnci Kefali balığının çok önemli bir değer olduğunu belirterek, festivalin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Vali Balcı, daha sonra Bendimahi çayında uçarak göç eden inci kefali balıklarını Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu ve vatandaşlarla birlikte izledi. 

Vali Balcı, “Van doğasıyla, kültürü ile Türkiye’nin kıymetli bir kenti. Van Gölü’de Türkiye’nin bir harikası. Van Gölünde yaşayan inci kefalinin da her yıl üreme göçü var. Bu bir mucize. Bizde inci kefali ve Van Gölünü korumak için canla başla çalışıyoruz. Bugüne kadar Valiliğimiz koordinesinde ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi ve 5 ilçemize arıtma tesisleri yaptık. Dip çamuru temizleme çalışması yaptık. Bizim asli vazifemiz atalarımızdan aldığımız bu mirası gelecek nesillere aktarmaktır. Biz inci kefalini korumaya devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı da bu muhteşem göçü izlemeye davet ediyoruz” dedi.
Mehteran takımı ve çeşitli yörelere ait folklor gösterisi sonrası Vali Balcı, ilçedeki ADEM ve gençlik merkezleri tarafından açılan stantları dolaştı.
 

Bakmadan Geçme