Vali Balcı, anaokulu ve eğitim kampüsü inşaatını inceledi

Vali Ozan Balcı, Edremit İlçesinde inşaatı devam eden anaokulu ve İpekyolu Caddesi üzerinde, Galericiler Sitesinin yanında inşaatı başlayan özel eğitim kampüsünde incelemelerde bulundu.

Göreve geldiği günden bu yana Van’ın sorunlarını çözmek için çalışan Ozan Balcı,  okul öncesi eğitimde büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, "İlimiz genelinde 577 derslikli 111 bağımsız anaokulunun inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızın sosyal gelişimlerinin yanında, gelecekte akademik başarılarına da büyük katkısı olacak. Okullarımız bitince, ilimizde anaokulu sorunu kalmayacak.” dedi.

Anaokulu, ilkokul, uygulama ortaokulu ve lisenin bulunduğu özel eğitim kampüsünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Balcı, "Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda inşaatı tamamlayarak okulu hizmete açacağız. Engelli vatandaşlarımızın yanındayız, onların yaşamlarını kolaylaştırmaktan da büyük mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme