Uyanık satıcıdan ilginç yöntem

Van’da yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ve ‘yayla muzu’ olarak bilinen uçkun bitkisini satan uyanık satıcının yöntemi, görenleri şaşırttığı kadar güldürüyor.

Sanat Sokağı’nda uçkun bitkisini satan seyyar satıcı Reşit Gil, ilginç yöntemiyle herkesin dikkatini çekiyor. Ekşimsi tadıyla vatandaşların yoğun ilgisini gören uçkun bitkisinin kilosunu 5 TL’den satan Reşit Gil, ilkbahar aylarında çıkan uçkunu satarak geçimini sağladığını belirtti. Gil, “Yayla muzunun kilosunu 5 TL’den satıyoruz. On günlük bir süresi kaldı, artık gelecek yıla kadar bir daha yayla muzu göremezsiniz. Tezgahımıza astığımız pankartlar ve yazılar reklam amaçlı olduğundan sadece müşterilerin ilgisini çekmek için yaptık. Ekmek davası bizde mecbur evimize gittiğimizde elimiz boş dönmemek için yapıyoruz bu işi’’ dedi.
Müşterilerin yoğun ilgi gösterdiğin belirten Gil, satışlardan memnun olduğunu söyledi. Tezgahına ‘bir kilo uçkun alan 1 GB internet bedava’, ‘bir kilo uçkun alana 1 kilo konuşma bedava’, ‘bay bayan güzellik iksiri’, ‘bir kilo uçkun alana gün boyu bin SMS bedava’ şeklinde yazılar asan Gil, böylelikle hem vatandaşı şaşırttığını hem de güldürdüğünü söylerine ekledi.

Bakmadan Geçme