UNUTULAN DEPREMZEDE!

Vansesi Özel
23 Ekim 2011 depremini kiracı oldukları evde yaşayan Keremo ailesi deprem sonrası şimdi de yokluk,  fakirlik, ilgisizlik ve unutulmuşlukla mücadele ediyor. Bir petrolde bekçi olarak çalışan Mehmet Keremo, kendilerine insanca yaşayabilecekleri, kullanım dışı Mevlana evi veya bir konteynır verilmesini istiyor.
Bende depremzedeyim, vatandaşım
4 çocuğu ve karısıyla kiracı oldukları eve deprem sonrası geri dönmeye çalıştıklarını ancak,  ev sahibinin evinin depremde evinin yıkılması üzerine bu eve  taşınacağından  perişan ve  sefil  durumda ortada  kaldıklarını belirten Mehmet  Kerimo, "  Gelirim zaten belli, Van'da  ev  durumları da  biliniyor. Ev bulmam zaten mümkün değil..  Allah razı olsun beni çalıştıran patronum bana bir yer verdi, çeşitli ihtiyaçlarımızı karşılıyor. 10 aydır çalmadığım kapı, yalvarmadığım kimse kalmadı. Kiracıyım ama bende depremzedeyim, vatandaşım benimde eşimin, çocuklarımın insanı ihtiyaçları var. Bu aziz ramazan günü perişan durumdayız. Yıkanacak bir yerimiz dahi yok. Van'ın en merkezi yerinde çok kötü bir çadırda yokluk içinde mecburen kalmaya çalışıyoruz. Ama nereye kadar? "
Çocuklarımı okula  gönderemem!
Valilikten birinin çadırlarına gelerek kendilerine yardım edeceklerini anlatan Keremo," Ben gelen bu beyefendiye ailemin çocuklarımın yanında yalvardım, rica ettim. Hatta eğilip ayağını  öptüm. N'olur,  bizi bu sefaletten kurtarın dedim. Ama gidiş o gidiş. Daha sonra dönen,  soran olmadı. Bu koşullarda nasıl yapacağız bilemiyorum! Durumum iyi olmadığı ve ikamet adresim belli olmadığı için de çocuklarımı okula da kayıt ettiremedim. İlgililerden, yetkililerden hayırseverlerden bize sahip çıkmalarını, yardımcı olmalarını istiyorum." Dedi.

Bakmadan Geçme