UMUDA YOLCULUK EĞİTİMİ

Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Programlar, Hastalıklar ve Kanser Şubesi tarafından SODES kapsamında yürütülen ‘Umuda yolculuk’ projesi dahilinde velilere yönelik “Anne-Babanın Çocukla Etkin İletişimi” konulu bir eğitim verildi.
Fevzi Geyik İlk ve Orta Okulu'nda velilere yönelik verilen eğitime katılan proje koordinatörü Sosyolog Osman Turgut, yaptıkları çalışmalar hakkında velilere bilgi verdi.
Çocuklarla kurulması gereken iletişim konusuna değinen Psikolog Leyla Edemen ise, “İletişim, düşünce ve duyguların karşılıklı ifadesidir. İletişim, etkileşmeli, ilişkiler çerçevesinde mesaj paylaşımıdır. İletişim aynı zamanda neyi, ne zaman, nerede ve nasıl söyleyeceğini bilmektir” dedi.
Etkili iletişim için etkin dinlemenin önemine dikkat çeken Edemen, “Etkili iletişim için dinlemek, soru sormak, yapıcı tartışma, açıklığa kavuşturma, özetlemek, katılıma çağırmak ve takdir etmek gerek. Etkili iletişim için yargılama, eleştirme, suçlama, teşhis koyma, emir verme, öğüt verme, tehdit etme ve hafife alma gibi iletişim engellerini kaldırmamız gerekir. Olumsuz anne-baba tutumlarından kaçınarak daha demokratik bir iletişim ortamı oluşturmak için empatiye önem vermeliyiz” şeklinde konuştu.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme