Uce: Borçtan dolayı elektriği, suyu, doğalgazı kesilen haneler var

Çeşitli ziyaretlerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinleyen Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, 'Birçok evin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmiş durumda. Bir ay önce 400 TL gelen elektrik faturası bu ay 1000 TL gelmiş. Birçok vatandaşımız faturalarını ödeyemeyecek durumda' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte vatandaşları ve esnafları ziyaret eden Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Vahit Uce, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara mutlaka yardım elinin uzatılması gerektiğini belirterek, ““İlçemiz her ne kadar Van’ımızın kalbi konumunda olsa da, Van'ın ilçeleri içinde yoksulluğun ve geçim sıkıntısının en çok hissedildiği yer İpekyolu'dur. Ziyaret ettiğimiz ailelerin önemli bir kısmı elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemediklerini kömür alamadıkları için ısınma sorunu yaşadıklarını bizlere ifade ediyor. Birçok aile yüksek gıda fiyatlarından dolayı sağlıklı beslenemiyor. Esnafımız yine aynı şekilde yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları nedeniyle ayakta kalkmakta zorlanıyor. Bugün itibariyle birçok evin elektriği, suyu, doğalgazı kesilmiş durumda. Bir ay önce 400 TL gelen elektrik faturası bu ay 1000 TL gelmiştir birçok vatandaşımız faturalarını ödeyemeyecek durumda” dedi.

“Yetkili makamlara sesleniyoruz”

Ekonomik krize karşı çözüm önerilerini sunan Uce, “Gençlerimiz ya işsiz ya da cüzzi paralara çalışmak zorunda kalmış. Erken yaşta hayata dair umutları tükenmiş durumdadır. Son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında intihar edenleri duymaktayız. Özellikle ülkemiz de ekonomik dengelerin aşırı derecede bozulmaya başladığı son 6 aylık süreçte artık birçok genç için iş bulmak, evlenmek zorlaşmış ev, otomobil almak hayal olmuştur. İpekyolu ilçesi birçok ilden büyük bir ilçe olmasına karşın bugün istihdam alanları bakımından birçok il ve ilçeden geridedir. Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanlığı olarak buradan yetkili makamlara sesleniyoruz. İşsizliği ortadan kaldıracak tedbirler alınmalı istihdam alanları oluşturulmalı. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşlarımıza elektrik, su ve doğalgazın bir kısmı bedava verilmelidir. Evlenecek gençlere çeyiz desteği verilmeli. Sosyal yardımlar mutlaka arttırılmalı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme