Üç puan Bekir Başkan'a

B.Vanspor Bergama maçının yorumuna geçmeden önce öncelikle Polis haftasının 168. yıl dönümünü kutlarım ve devamında yaklaşık 10 ay Van'dan ve B.Vanspor'dan uzak kalan Sayın Belediye Başkanımız Bekir Kaya'yı tekrar aramızda görmekten büyük mutluluk duyduğumu buradan belirterek, Sayın Kaya'ya tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunar hoş geldiniz diyoruz.
Hafta sonu iki sevinci birden yaşadık öncesinde uzun bir aradan sonra tekrar tribünlerde gördüğümüz Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya'nın tekrar aramızda olması bir diğer sevinç ise takımın kritik Bergama Belediyespor karşısında aldığı üç puan bu iki önemli olguyu bir arada yaşamanın çok anlamlı olduğunu ifade etmeden geçemeyecem.
Evet, bu önemli maç B.Vanspor'dan çok konuk takım için hayati derecede önem arz ediyordu. Konuk takım küme düşmeme mücadelesi verirken, temsilcimiz B.Vanspor ise, Play-of için bir umut gözüyle sahaya çıktı iki takımında hata yapma lüksü yoktu ve maç öyle bir atmosferde başladı tribünlerde her hafta olduğu gibi bu maçta da Kara-Kobra taraftarları yerlerini almış takımın 12.adamı olarak desteklemeye başladılar taraftarın desteğini arkasına alan B.Vanspor oyuna iyi başlayan iki takımda maçın ilk 45 dakikasında oyunu orta alanda kabul ederken, iki takımında birbirlerine baskı kurduğu dakikalarda son vuruşlarında başarılı olamadığı bir ilk yarı şeklindeydi ilk yarıda iki takımında karşılıklı atakları vardı bu ataklar iki takım içinde etkili olamayınca ilk yarı başladığı gibi bitti.  
İlk yarı bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen B.Vanspor ikinci yarıya değişik bir taktikle çıktı. İlk yarının aksine ikinci yarı B.Vanspor performans olarak Bergama'dan diri göründü Zeki hocanın taktik gereği oyun içindeki değişiklikleri maçın ikinci yarısının başlamasıyla kendini gösterdi. Kısacası Zeki hoca ilk yarıda Bergama Belediyespor'un oyun sistemini ve futbolcularını iyi çözmüş. B.Vanspor ilk yarı da orta saha mücadelesi ve organize ataklarla her ne kadar gol aradıysa da şansızlık ve Bergama Belediyspor'un katı savunması karşısında bir türlü istediğini sahaya yansıtmadı.
İkinci yarıya 1 eksikle başlayan ve 10 kişi ile maça devam eden B.Vansporlu futbolcular, son dakikaya kadar onur mücadelesi verdiler  Ali Kurt'un mükemmel oyunu ve attığı şık golle sahadan üç altın puanla ayrıldı ve bu üç puanı B.Vanspor kulübü onursal başkanı ve Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya'ya hediye ettiler. 
Bu maçın kazanılmasında en büyük rol Teknik Direktör Zeki Yılmaz'dı. Öyle güzel taktiksel değişiklikler yaptı ki, oyuna gerektiği yerde gerektiği zamanda müdahalele etmesiydi ve taktiği başarıyla uygulaması ardından da hücumda akıllı davranarak etkili olmasıydı. Bu anlamlı galibiyetten sonra B.Vanspor açısından zor bir haftayı daha geride bıraktı.
Netice olarak geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapattık. Bu hafta Kayseri deplasmanı var. Kayseri Şekerspor ile çok zorlu bir maç oynayacağız Kayseri Şekerspor maçıyla bu galibiyeti taçlandırabilirsek her şey çok daha olumlu olacaktır. Herkese sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Bakmadan Geçme