TUTUKLULARA KEYFİ CEZALAR VERİLİYOR


Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Demokratik Hukuk ve Yardımlaşma Derneği (TUYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, bölgedeki cezaevlerinde birçok tutukluya yönelik hak ihlalleri yapıldığını belirterek, "Tutuklulara keyfi cezalar veriliyor" iddialarında bulundu.
TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, beraberindeki tutuklu yakınları ile dernek binasında bir basın açıklaması yaptı. AygÜn, Van F Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ailelerinin de kendilerine sıkça başvurduğunu ve yapılan haksız muamelelerden duydukları rahatsızlığı paylaştıklarını belirtti. Aygün, bölgedeki cezaevlerinde tutuklulara yönelik bir dizi kısıtlamalar ve hak ihlalleri yapıldığını belirterek, "Bitlis, Giresun ve Erzurum cezaevlerinde çok ciddi hak ihlallerinin yaşandığı şikayetleri bize sık sık iletiliyor. Bu cezaevlerinde ziyaretçi tacizleri, tutukluları doktora sevk etmemek, psikolojik sorunlar, tutuklulara anti depresyon ilaçlarının verilmesi gibi bilgiler geliyor. Yine bu cezaevlerinde kadın tutsaklara yönelik telefon görüşmelerine kısıtlamalar, bazı cezaevinde erkek gardiyanlar tarafından sözlü tacize uğramaları, ziyaretçilerinin onur kırıcı ince üst aramasından geçirildikleri burada da sözlü hakaretlere uğramaları tarzında hak ihlalleri yapıldığı tarafımıza iletilmiştir. Yani tutuklulara keyfi cezalar veriliyor" dedi.
Kızları Pelin'in cezasının bitmesine rağmen halen serbest bırakılmadığını söyleyen ve TUYAD-Der'e başvuran Şemsettin Yılmaz ve Muhsin Yılmaz da, kızlarından düzgün haber alamadıklarını söylediler. Baba Şemsettin Yılmaz, "Ankara'da 7 yıl önce PM üyesi olduğu için kızım yakalandı. Üyelikten dolayı 6 yıl ceza yedi. Ayrıca Adana'da konuşmasından dolayı 10 ay da oradan ceza yedi. Cezası geçtiğimiz 5 Nisan tarihinde tamamlandı. Cezası bitmesine rağmen halen bırakılmadı. Dilekçelerde verdik ama bunlara rağmen neden bırakılmadığını halen de anlamış değiliz. Biz bu sorunun cevabını istiyoruz. Neden bırakılmıyor?" dedi.

Bakmadan Geçme