Tuşba'da Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Tuşba Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfalt çalışması devam ediyor.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, beraberinde belediye başkan yardımcısı ve belediye meclis üyeleri ile beraber Altıntepe ve Abdurrahmangazi mahallelerinde yapılan sıcak asfalt yol çalışmalarını yerinde inceleyerek silindiri de kendisi kullandı. Silindir iş makinesine binerek asfaltı düzelten Özgökçe, ”Bizler Tuşba Belediyesi olarak halkımıza vermiş olduğumuz sözlerden en önemlisi olan bu gün bölgemizde en büyük sıkıntı olan yolların açılması. Akabinde yolların alt yapısı bitikten sonra hem doğalgaz hem de Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile ilgili kanalizasyon ve içme suları biten 20 metrenin altındaki bütün ilçemizdeki yollarımızın şu anda sıcak asfaltını döküyoruz. Seyrantepe Mahallesinde imarla sıkıntısı olmayan ve altyapı sorunu bitmiş olan tüm mahallelerimizde ve ana arterlerde ve özelikle servis yollarında biz gerekli asfalt sorununu bitirdik. Şimdi Abdurrahman Gazi Mahallesindeyiz. Abdurrdurahman Gazi Mahallesinde vatandaşlarımız tozdan dolayı çamaşırını asamıyorlardı. Tozdan ciddi rahatsızlıklar meydana geliyordu. Alt yapısı bitmiş 20 metre altındaki Tuşba Belediyesine ait olan bütün yollarımızın ihalesi gerçekleşti ve bütün yollarımızın sıcak asfaltla kaplanması devam ediyor Allah'ın izniyle sırasıyla Altıntepe, akabinde İskele, Şemsibey, Akköprü, İstasyon ve geri kalan bütün mahallelerimiz bitikten sonra bizlere ait olan merkez mahallelerimizdeki yolların, hem kilit taşı uygulamalarını, hem de asfalt çalışmalarını devam edeceğiz. İnsanlarımız bu güzellikleri fazlasıyla hak ediyorlar” dedi.
Bütün mahallelerin tozlu, çukurlu ve çamurlu yol bırakmayacaklarını ifade eden Özgökçe, ”Mahalleye araç geldiği zaman mahalleli tozdan geçilmiyor. Biz insanlarımıza söz verdik. Dedik ki sizleri tozdan, çamurdan kurtaracağız ve hamd olsun şu anda bu güzelliği birlikte paylaşmanın sevincin yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan çalışmalarda duyduğu memnuniyetini dile getiren Altıntepe Mahalle Muhtarı Ümit Kızıltaş, “Asfalt çalışmalarının çoğunu Van Büyükşhir Belediyesi yaptı. Geriye kalan kısımları da belediye başkanımız Fevzi Özgökçe yaptı. Kendilerine ve ekibine minnettarız. Allah ondan razı olsun. Başkanımız mahallemizde sokak sokak dolaşarak 600 çöp konteynerları bıraktı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Özgökçe beraberinde Tuşba Belediye başkan yardımcısı ve zabıta müdürlüğü ekipleri ile birlikte Ramazan öncesi marketlerdeki ürünleri denetledi. 

Bakmadan Geçme