Tuşba Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı

Van’ın Tuşba Belediye Meclisi 2016 Nisan Ayı Mutat Toplantısı’nda, görev süreleri dolan meclis başkan vekili, asil ve yedek katip üyeleri, daimi encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi.

Tuşba Belediye Meclisi 2016 Nisan Ayı Mutat Toplantısı’nın ilk bileşimi, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe başkanlığında gerçekleştirildi. Tuşba Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediyesi'nin ikinci yılını tamamladığını belirterek, “İkinci yılımızı meclisimiz olarak geride bıraktık. Tüm eksiklikleri tamamlanmış, modern bir Tuşba yolunda ilerleyişimiz devam ediyor. 67 mahallemizin tamamında yatırımlarımızla 'Merkezde ne varsa en uç noktada o olacak' düsturu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eserlerimiz bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Beş yılın sonunda inşallah ortaya çıkan fotoğrafa baktığımızda Tuşba ilçemizin geldiği noktayı hep birlikte görmüş olacağız. Seçimlerle belirlenen meclis üyelerimize de bu iki yıllık süreçte, hizmet kalitesini artırmadaki çalışma ve gayretlerinden dolayı ve her bir ihtisas komisyonunda ve encümende görev alan meclis üyelerime teşekkür ediyor ve bundan sonraki komisyonlarda da görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Şahsım olarak tüm personelimiz ve meclis üyelerimizle birlikte Tuşba ilçemize, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için geceli gündüzlü çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
İhtisas komisyonlarında görev alan meclis üyelerin Tuşba halkına yaptıkları üstün hizmetlerden dolayı tekrar tekrar teşekkür ettiğini de dile getiren Başkan Özgökçe, 2014 yılında kadirşinas ve vefalı Tuşba halkının o güzel teveccühleriyle bugüne kadar Van için gecikmiş çok önemli bir o kadar çok güzel projeler üretip, halkın huzur ve refahı adına ilçe halkının kendilerini bu göreve getirildiklerini kaydetti. Başkan Özgökçe, “Bizlerde inanıyoruz ki geride bıraktığımız 2 yıllık dönemde Tuşbamıza, Tuşba halkımıza çok kıymetli katkılar sunduk ve inşallah kalan 3 yılda da hizmetleri en güzel şekilde halkımıza sunacağız. Bizler hizmetlerimizi yaparken ciddi stratejik plan ve programlarla çok kıymetli Tuşba’lıların hak ettiği ama gecikmiş olan bütün ihtiyaçlarını ilgili mercilerdeki yetkililer ve bu konunun uzmanlarıyla istişare ederek stratejik planlarımızı gerçekleştirmiştik. Bu stratejik planlar çerçevesinde plan ve programlarımız 20 birimimizde aktif bir şekilde hizmete dönüştü. Hizmetlerimizi yaparken gördük ki halkımıza, yapılması gerek ve gerçekleştirilmesi gereken pek çok işler var. Bunları geçtiğimiz dönemde yaptık eksik kalanları da önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Özgökçe’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Gizli oylama ile gerçekleşen seçimler sonucu Veysi Ebiri, 1. Meclis Başkan Vekili, Necmettin Arslantosun 2. Meclis Başkan Vekilliğine seçildi. Meclis katip asil üyeliğine Yaşar Şalem ve Necla Orbayı ve yedek katip üyeliğine ise Ziya Nurses ve Doğan Tokat seçildi.
5393 Sayılı Belediye Kanunun 33. Maddesi “a” bendi ile Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği’nin 20. Maddesi uyarınca gizli oyla gerçekleştirilen 3 Belediye Daimi Encümen Üye seçiminde Rıza Uçar, Necla Orbayı ve Yaşar Şalem seçildiler. Belediye Kanununun 56. Maddesi gereği Tuşba Belediyesi 2015 yılına ait faaliyet raporunun görüşülmesi Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 23.03.2015 tarih ve 35 sayılı yazıları ile teklif edilmişti. Belediye Kanunu’nun 56. Maddesi uyarınca hazırlanan Tuşba Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporunu slayt sunumu desteği ile Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından meclisi üyelerine sunularak ilgili müdürlerin sorulan sorulara verdikleri cevaplar ile müzakere edildi. Kanun gereği yeni seçilen meclis başkan vekilinin başkanlığında yapılan oylamada BDP meclis üyeleri Fehim Oflas ve İsmet Tan’ın ret iki oyuna karşılık 29 kabul oyuyla kabul edildi.
Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 21. Maddesi uyarınca komisyonların beş üyeden teşekkül edilmesi kabul edildikten sonra yapılan oylamada İmar ve Şehircilik Komisyonuna; Veysi Ebiri, Yaşar Elgün, Ziya Nurses, Serap Güvenç ve Baran Kızıltaş, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Yaşar Şalem, Necla Orbayi, Rıza Uçar, Ahmet Kaya ve Ceylan Çalıkıyat, Hukuk Komisyonuna; Necmettin Arslantosun, Arif Oflas, Zeki Yatkın, Muhammed Fehim Oflas ve Pervin Özgür, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonuna; Doğan Tokat, Mehmet Utku, Bedri Akman, Berken Kızılkaraboğa ve İsmet Tan, Tarife Esnaf ve Çalışanlar Komisyonuna; Süleyman Can, Necla Orbayı, Rıza Uçar, Sahire Yaman ve Bahattin Güneş, Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonuna; Zeki Yatkın, Necmettin Arslantosun, Mehmet Utku, Sahire Yaman ve Naci Başdinç, Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Süleyman Can, Çetin Ebinç, Salih Bakan, Naci Başdinç ve Sahire Yaman, Kültür Sanat ve Turizm Komisyonuna; Mustafa Kartal, Muğdat Günini, Muzaffer Baştürk, İsmet Tan ve Berken Kızılkaraboğa, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Komisyonuna; Yaşar Şalem, Rıza Uçar, Necla Orbayi, Nejla Bakır ve Bahattin Güneş, Engelliler Komisyonuna; Veysi Ebiri, Yaşar Elgün, Ziya Nurses, Ceylan Çalıkıyat ve Ahmet Karataş, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna; Muğdat Günini, Muzaffer Baştürk, Mustafa Kartal, Ceylan Çalıkıyat ve Ahmet Karataş, Tarım Orman ve Kırsal Hizmetler Komisyonuna; Arif Oflas, Zeki Yatkın, Necmettin Arslantosun, Bahattin Güneş ve Ahmet Kaya, Deprem ve Doğal Afetler Komisyonuna; Muzaffer Baştürk, Muğdat Günini, Mustafa Kartal, Pervin Özgür ve Muhammed Fehim Oflas, Araştırma Geliştirme ve Temel Haklar Komisyonuna; Mehmet Utku, Doğan Tokat, Bedri Akman, Ahmet Kaya ve Nejla Bakır, Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonuna; Salih Bakan, Çetin Ebinç, Süleyman Can, Serap Güvenç ve Baran Kızıltaş seçildiler.
Yapılan komisyon seçimlerinin ardından belediye meclisi aylık gündem maddeleri görüşülerek meclisin birinci oturumuna son verdi.

Bakmadan Geçme