TUŞBA BELEDİYESİ'NDEN SPORCULARA MALZEME DESTEĞİ

Tuşba Belediyesi, açmış olduğu 'Yaz Spor Kurslarına' katılan çocuk ve gençlere ücretsiz malzeme desteğinde bulundu.

 Vansesi Haber Merkezi

Tuşba Belediyesi, çocuk ve gençlerin boş zamanlarını kötü alışkanlıklardan uzak ve verimli bir şekilde geçirmeleri için açmış olduğu ‘Yaz Spor Kursları’ devam ediyor. Şehit Soner İdil Spor Kompleksi ile Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde ücretsiz olarak açmış olduğu futbol, basketbol, hentbol, voleybol ve masa tenisi branşlarındaki Yaz Spor Kurslarına katılanlara düzenlenen törenle malzeme desteğinde bulunuldu.

 Kalecik Mahallesi’nde bulunan Tuşba Yaşam Merkezi'nde düzenlenen malzeme dağıtım töreninde Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurslara katılan çocuk ve gençlere günlük spor faaliyetlerinde kullanacakları şort, tişört, çorap, antrenman yeleği ve eşofman takımından oluşan malzemeler dağıttı. Sporcuların sağlıklı bir eğitim almaları için gerekli olan futbol, basketbol, hentbol, voleybol topu, masa tenisi, raket ve topu ile yer minderi gibi araç, gereç ve malzemelerin tümünü tedarik ettiklerini vurgulayan Başkan Akman, Tuşba Belediyesi olarak imkanları doğrultusunda her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirtti.

 Çocuk ve gençlerin düzenlenen spor etkinliklerine katılmalarının onların geleceği ve sağlıkları açısından önemli olduğunu dile getiren Başkan Akman, “Biz sosyal belediyecilik gereği açmış olduğumuz yaz spor kurslarına ilçemizdeki tüm çocuk ve gençlerin katılmalarını ve bu etkinliklerde var olmalarını istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne tüm hemşerilerimizin olduğu gibi çocuk ve gençlerimizin de yanında olduk. Çocuk ve gençlerimizin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları için bu yıl da 5 kırsal mahallemize sentetik çim saha yaptırdık. İlçemizde spor yapmak isteyen herkes için sporu erişebilir kılma adına yüzme, bireysel ve takım sporları için çok amaçlı kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve 480 seyirci kapasiteli türbinli çim sahanın ilçemize kazandırdık” dedi.

Bakmadan Geçme