Tuşba Belediyesi’nden Okullara Oyun Parkları

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından 25 okulda oyun parkı oluşturuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, eğitimin öncelikli olarak destek verilmesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

Daha önce eğitime destek olmak amacıyla okullarda çevre düzenlemesi yaparak gerek parke taşlarının döşendiğini ve gerekse okul bahçesinde ağaçlandırmanın yapıldığını ifade eden Özgökçe, “2014 yılında Kalkınma Bakanlığı’nın SODES programı kapsamında proje hazırladık. Bu proje çerçevesinde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından anasınıfı olan 25 köyümüz de yer tespiti yapıldı. Daha sonra Türk Standartlar Enstitüsü’ne (TSE) uygun olacak şekilde 25 okulumuza çocuk oyun grupları kazandırıldı. TSE’ye uygun olacak şekilde aydınlatması ve çevre düzenlemesi yapılan oyun grupları daha sonra il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize teslim edildi. İnşallah çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, burada başarılı ve sağlıklı uzun bir ömür geçirirler” dedi.

Tuşba Belediyesi olarak her zaman eğitime destek vereceklerini ifade eden Özgökçe, “Sonuna kadar eğitime destek diyoruz. İnşallah en kısa zamanda 14 okulumuza da çok amaçlı spor komplekslerini kazandıracağız. Öğrencilerimizin gelişmesi açısından sportif, sosyal ve kültürel bütün faaliyetlerde, milli eğitimin emrindeyiz ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. İnşallah bu hizmetlerimiz her yıl artarak devam edecek ve ilçemizde gitmedik mahalle, gitmedik köy bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, eğitimi birinci önceliğine aldığı için Tuşba Belediye Başkanı Özgökçe’ye teşekkür ederek, “Öğrencilerin sağlıklı mekanlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için, devlet bütçesinin sınırları bellidir. Bunun yanında belediyelerin eğitim bütçeleri de vardır. Daha önce bir Kayseri, bir Konya, bir Gaziantep, bir Diyarbakır’a imrenerek bakıyorduk. Ama Tuşba Belediyesi olarak, küçük bir belediye olmanıza rağmen yüreğiniz büyük, gönlünüz, imajınız ve vizyonunuz büyük. Gerçekten Kayseri, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır’daki belediyecilik anlayışını siz buraya getirdiniz. 25 okulumuza çevre düzeni olsun, oyun parkları olsun, okulların onarımı olsun katkılarınız oldu. Bu anlamda size çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oyun parklarını gezen Başkan Özgökçe ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, minik öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Bakmadan Geçme