Tuşba Belediyesi’nden Gıda Yardımı

Van’ın Tuşba Belediyesi, Ramazan ayında gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ramazan ayında dar gelirli ailelere gıda yardımında bulunarak, yüzlerdeki tebessüme, evlerindeki huzura vesile oluyor. Yardıma muhtaç aileleri örnek teşkil edecek bir çalışma ile belirleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, özenle hazırlanan gıda yardımı paketlerinin yanında Ramazan Bayramı paketlerini, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile birlikte itina yerinde teslim edilmektedir. İki binden fazla ihtiyaç sahibi aileye Ramazan ayında gıda yardımında bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sosyal yardımlardan yararlanabilme sürecinde gerekli şartları taşıyan ve yardıma muhtaç olduğu belirlenen bu ailelere ayrıca Ramazan Bayramı öncesi desteklerinin devam edeceğini ve içerisinde çeşitli gıda maddeleri bulunan gıda paketlerini sistematik ve periyodik olarak dağıttıklarını söyledi. Başkan Özgökçe, “Geçen yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu senede belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kuru gıda yardımında bulunuyoruz. Tuşba Belediyesi olarak rahmet ayında, bereket ayında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacına bir nebze de olsun merhem olmaya çalışıyoruz” dedi.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin yardıma muhtaç aileleri örnek teşkil edecek bir çalışma ile belirlendiğine dikkat çeken Başkan Özgökçe, “Daha önce isimleri ve adresleri titizlikle tespit edilen yardıma muhtaç ailelere gıda paketleri mahalle muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimizin nezaretinde personelimiz tarafından götürülerek evlerinde teslim ediliyor. Yardıma muhtaç ailelere yapılan yardım paketlerinde bir ailenin mutfak ihtiyaçlarının hemen hepsi yer almaktadır’ ifadelerini kullandı.
Yapılan yardımlar sayesinde binlerce insanın yüzünü güldürdüklerini söyleyen Başkan Özgökçe, amaçlarının ihtiyaç sahibi ailelerin de diğer insanlar gibi tebessüm dolu bir Ramazan geçirmesini sağlarken aynı şekilde Ramazan Bayramı’nı da Ramazan’ın ruhuna uygun dolu dolu geçiren Tuşbalılara desteklerinin devam edeceğini vurguladı. Başkan Özgökçe, “Bu mübarek ayda hemşehrilerimizi memnun etmek ve onların tebessüm etmesini sağlamaktan daha güzel bir iş olamaz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme