Tuşba Belediyesi'nden temizlik çalışması

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçenin temizliği için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Hanım Akkoş, temizlik konusunda tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, ilçede el değmeyen yer bırakmayacaklarını ifade etti.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçedeki tüm cadde ve sokakların temizliği için yoğun çaba sarf ediyor. Ekipler, 7 gün 24 saat esasıyla sahada yer alarak hummalı bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Hanım Akkoş, temizlik konusunda tüm imkanları seferber ettiklerini ve ilçede el değmeyen yer bırakmayacaklarını vurguladı.

Başkan Akkoş, "Tuşba'mızın daha temiz ve yaşanılabilir bir ilçe olması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Gece gündüz demeden tüm cadde ve sokakları tarama altına alıyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz" dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm cadde, sokak, meydan ve parkları düzenli olarak temizliyor. Ekipler, cadde ve sokakların süpürülmesi, çöplerin toplanması ve geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılması gibi çalışmaları yürütüyor. Ayrıca park ve yeşil alanlarda da yoğun bakım ve temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Başkan Akkoş, "Tuşba'mızı daha temiz ve yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek için tüm birimlerimizle seferber olduk. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmeleri için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. İlçemizde el değmeyen yer kalmayacak" ifadelerini kullandı.
 

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
VAN NEDEN HEP BÖYLE? 08 Haziran 2024 19:05

EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA, GEVAŞ, BAHÇESARAY, ÇATAK, GÜRPINAR, BAŞKALE, ÖZALP, MURADİYE, SARAY, ERCİŞ VE ÇALDIRAN İLÇELERİMİZ ÇOK MU TEMİZ? ÇARŞILARI TERTEMİZ Mİ? MAHALLELERİ TERTEMİZ Mİ? PARKLARI TERTEMİZ Mİ? KANALLARI TERTEMİZ Mİ? İLÇELERİN İÇİNDEKİ DERELER TERTEMİZ Mİ? CADDELER TERTEMİZ Mİ? SOKAKLAR TERTEMİZ Mİ? ARA SOKAKLAR TERTEMİZ Mİ? TARİHİ ALANLAR TERTEMİZ Mİ? PİKNİK VE MESİRE ALANLARI TERTEMİZ Mİ? ALLAH'INIZIN AŞKINA SİZ NE ZAMAN TERTEMİZ GÖRDÜNÜZ? DÜN DE BUGÜN DE YARIN DA HEP BÖYLE KALACAK. ÇÜNKÜ BİZ TOPLUM OLARAK DA KURUMLAR OLARAK DA, İDARECİLER OLARAK DA, ÇALIŞANLAR OLARAK DA ŞEHRİMİZE, ÇEVREMİZE VE DOĞAMIZA DEĞER VERMİYORUZ. BİZ, KENDİMİZE GÜZELLİKLERE, HİZMETLERE, GÜZEL İLÇELERE, TEMİZ VE BAKIMLI ŞEHİR ORTAMINA LAYIK GÖRMÜYORUZ. BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR. BUNDAN SONRA DA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ SANIRIM.

Van'da mantık değişmiyor 08 Haziran 2024 18:42

Benim en azından 15 yıldır Van'da gördüğüm ve değişmeyen en öncelikli sorun gezip gördüğünüz her yerdeki toz, toprak, yaprak, kum, çakıl, kağıt, naylon, izmarit, pet su şişeleri, sigara paketleri, her tür çöp, her tür atık ve kirliliktir. Bugün gün boyu onlarca cadde ve sokağı görme fırsatım oldu. Yine aynı, kirlilik var. Yol kenarları, ağaç altları, kaldırımlar, parklar, açık alanlar, cadde ve sokaklar, semt ve mahalleler, çarşılar ve mücavir yerler, refüjler, dereler, kanallar, okul çevreleri, mahalle araları, abartısız her yerde kirlilik var. " "Şurası gerçekten son derece temiz, bakımlı, güzel ve burada her daim ilgi var." diyebileceğiniz bir yer var mı Van'da. Vatandaşın bir kısmı duyarsız, belediyeler ve ilgili birimler, diğer ilgili kurumlar yıllardır temizlik konusunda çok ilgisiz, çok yetersiz, çok ihmalkar. Kime sorsanız aynı cevabı verir. Son yıllarda kirlilik onlarca kez yerel medyada haber oldu. Bugün de değişen bir şey yok.

Bakmadan Geçme