Türkmenler Ordu Kuruyor

Suriye'de Türkmen tugayları tek çatı altında birleşme kararı aldı.

Rudaw'da yer alan habere göre Türkmenler’in yaşadığı bazı köylerin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, Es Selama Sınır Kapısı'na doğru ilerleyişini sürdürmek istiyor. Halep çevresi ve Türkiye sınırına doğru olan bölgede bulunan ve aralarında Fatih Sultan Mehmet, Sultan Murat, Süleyman Şah ve İsmail Şah tugaylarının bulunduğu yaklaşık 7 Türkmen tugay tek çatı altında birleşme kararı aldı.
 
Lazkiye, Rakka ve Humus'tan da Türkmenler’in katıldığı toplantı çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda, tugaylar tek bir komutanın liderliğinde hareket edecek. 
 
Türkmen komutanlardan Abu Muhammed Şıhlı, yaptığı açıklamada, bütün cephelerde kendi bölgelerine girme düşüncelerinin olduğunu belirtti. Humus'ta rejimin ve Hizbullah'ın elinde bulunan Türkmen köylerinin yakılıp yıkıldığını hatırlatan ve buradaki vatandaşlarının zor durumda olduğunu kaydeden Şıhlı, kırsal kesimin IŞİD'in elinden alınması halinde bu insanları kendi bölgelerine yerleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Şıhlı, sınırdaki köyleri IŞİD'in elinden almak için destek gerektiğini sözlerine ekledi. 
 
TOPLANTI DÜZENLEDİLER
 
Al Jazeera'nın haberine göre ise Gaziantep'de biraraya gelen  Suriyeli Türkmenler IŞİD ve PYD'ye karşı ne yapacaklarını tartıştı. 
"Kaybedecek tek bir dakikalarının bile kalmadığını" savunan Türkmenler, kendi Ordularını kuracaklarını duyurdu.
 
Toplantıya Türkmen komutanlar ve siyasi temsilcilerin yanı sıra Türkmen sivil toplum kuruluşları 

Bakmadan Geçme