TÜRKİYE'DE DİJİTAL EĞİTİMİN LİDERİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

Dijital eğitim içeriği ve altyapı yatırımlarıyla eğitime öncülük eden Bahçeşehir Koleji, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan'ı ağırladı.

Rıdvan Can

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) tarafından başlatılan ve İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından desteklenen Anne-Baba okulu projesi kapsamında Van’a gelen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük eğitim kurumu Bahçeşehir Koleji’ni ziyaret ederek, Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Mümtaz Atlıhan ve öğretmenlerle bir araya geldi.

“Dijital eğitimde fark yaratıyoruz”

Bahçeşehir Kolejinin dijital eğitim yaklaşımlarıyla ilgili bilgi veren Van Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Mümtaz Atlıhan, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan’ın kampüslerini ziyaret etmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Köklü bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Koleji dijital eğitime 20 yıl önce başladı. 12 yılı aşkın süredir bu konuda büyük atılımlar gerçekleştiriyoruz. Pandemi döneminde dijital eğitim altyapımızın gücüyle eğitimi kesintisiz olarak sürdürdük. Üç yıldan bu yana kullandığımız Metodbox uygulamasıyla dijital eğitimde fark yaratıyoruz. Metodbox’ta konu anlatımlarının yanı sıra test ve sınavlarla birlikte öğrencilerimizin performans ortalamasını Türkiye genelinde ölçüyoruz. Böylece öğretmenlerimize de sağlıklı veri sunuyoruz. Dijitalde başarıyla devam eden ölçme değerlendirme uygulamalarımız sayesinde öğrencilerimiz, öğrenme eksikliklerini gidererek hedeflerine ulaşıyorlar. Metodbox başta olmak üzere dijital eğitimimizin tüm unsurlarını bugün kampüsümüze davet ettiğimiz değerli akademisyen Prof. Dr. Levent Eraslan’a anlattık. Sayın Eraslan da yeniçağın eğitim öğretim uygulamalarına dair görüş ve bilgilerini bizlerle paylaştı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bahçeşehir koleji dijital eğitimde lider”

Bahçeşehir Kolejinin Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Levent Eraslan, “Son dönemde dijital eğitim oldukça önem kazanmıştır. Tüm dünya bu yeni paradigmaya göre eğitim sistemlerini dönüştürmektedir. Ülkemiz de bu konuda geçen 1,5 yılda önemli deneyimler yaşamıştır. Hem kamu eğitim uygulamalarında hem de özel sektörde çok önemli başarılar elde edilmiştir. Bahçeşehir Koleji ve SODİMER iş birliği ile uzaktan eğitimin üç temel öğesi olan aile, öğretmen ve öğrenciye dönük çeşitli iyileştirici projeleri gerçekleştirdik. Özellikle Dijital Eğitimde Fark Yaratanlar Zirvesi, Dijital Öğretmen Akademisi gibi uygulamalar büyük fark yarattı. Dijital eğitimin ülkemizdeki lideri Sayın Enver Yücel hocanın da liderliğinde birçok farklı alanda iş birliklerimiz devam edecektir. Ayrıca Bahçeşehir Kolejinin dijital eğitime olan farklı ve önemli yatırımları ülkemizde bir örnek teşkil etmektedir. Bahçeşehir Koleji, Methodbox ve SeeMeet gibi uygulamalarıyla sadece ülkemizde değil dünya ölçeğinde de başarılar elde ediyor. Ayrıca Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları kurucusu, dijital eğitimin lideri Sayın Enver Yücel’in liderliğini yaptığı Bahçeşehir Koleji dijital eğitim merkezi ülkemizde örnek model olarak da görülmektedir” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme