Turkcell’in 10 Kardelen’i öğretmen oldu

Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü “Kardelenler” projesi kapsamında eğitim bursu alan, aralarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden mezun 10 Kardelen’in de bulunduğu toplam 131 Kardelen okullarını öğretmen olarak bitirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte 13 yıldır sürdürdüğü Kardelenler projesi, bu yıl da öğretmen olmak isteyen yüzlerce kız öğrencinin daha hayallerini gerçeğe dönüştürdü. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında aralarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden mezun 10 Kardelen’in de bulunduğu toplam 131 Kardelen öğretmen olmanın gururunu yaşıyor.

 

Öztürkler: “Kardelen öğretmenlerimiz binlerce çocuğumuza ışık tutacak”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Bu projeyi 13 yıldır büyük bir inanç ve emekle, büyüterek devam ettiriyoruz. Hedefimiz kızlarımızın başarıyla eğitim hayatlarını tamamlamalarının yanı sıra gönüllerinde yatan mesleğe ulaşmalarını da sağlamak. Şimdi 131 kızımız daha en kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlik için eğitimlerini tamamlamış durumda. Kardelen öğretmenlerimiz emek dolu bu yolda kendileri gibi güçlü bir gelecek kurmak isteyen binlerce çocuğumuza ışık tutacak. Bu vesileyle hem Kardelenlerimizin hem de Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Burs sayısı 100 bine ulaştı

 

Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanmak, onları meslek sahibi, ufku açık bireyler haline getirmek amacıyla 13 yıldır Kardelenler projesini yürütüyor. 2000 yılından bu yana 17 bin Kardelen lise, 1800 Kardelen üniversite mezunu oldu.  Kardelenler projesiyle verilen burs sayısı 100 bine ulaştı. Proje kapsamında her yıl binlerce kız öğrenci burs imkanından yararlanarak okumaya devam ediyor.

 

Bakmadan Geçme