TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Türk Eğitim-Sen Van Şubesi, akademisyenlerin özlük haklarına dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan YYÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Arı, daha aydınlık, çağdaş ve müreffeh bir ülke emelinin ancak her alanda yetiştirilen parlak beyinlerin bilime, kültüre ve sanata yapacağı katkı ile sağlanabileceğini vurguladı. Üniversitelerin; yetiştirdiği ve barındırdığı beyinlerle yeni fikirlerin ortaya çıkmasına ve teknolojinin ilerlemesine doğrudan katkı sunan eğitim kurumları olduğunu belirten Arı, “Üniversiteler, bilimsel ve teknik geliştirme merkezleri olmanın ötesinde, birer felsefi tartışma ortamı olarak çevrelerini bilinçlendirme ve bu yönüyle bulunduğu bölgenin bilinç ve kültür düzeyini yükseltme işlevini de üstlenir” dedi.
Üniversitelerin; milletin ufkunu genişletmek gibi misyonları nedeniyle bilim ve kültür dünyasının en önem verilmesi gereken kurumları olduğuna dikkat çeken Arı, “Bu yönüyle üniversiteler en üst düzeyde teknik imkanlarla donatılmış ve örgütlenmiş, geleceğe yönelik plan ve projesi olan, vizyonu açık, maddi ve manevi sorunu olmayan kurumlar olmak zorundadır. Bilim insanları gelecek kaygısı taşımadan, herhangi bir dışlamaya uğramayacağının bilinci içinde çalışma ve fikirlerini açıklama özgürlüğüne sahip olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
Akademisyenlere gereken değerin verilmediğini belirten Arı, “Ülkemizi aydınlık geleceğe ve daha güzel yarınlara taşıyacak temel etmenlerin başında akademisyenler gelir ancak idari sıkıntıların üstüne bir de evini geçindirme, evine ekmek götürme kaygısına kapılan akademisyenlerden bağımsız, yenilikçi ve özgün fikirler geliştirmesi beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme