TURİZMCİLER SEZONDA UMUTLU

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’a bu yıl yapılacak seyahatlerde ciddi bir azalma beklemediklerini söyledi.
Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin izlerinin bir an önce silinmesinin bölge turizminin canlanmasıyla mümkün olacağını söyleyen TÜRSAB Van Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Van’ın artık bir geçiş noktası değil, sığınabilecek bir liman olması gerektiğini vurguladı. Tunçdemir, “Van’da 9 Kasım’da yaşanan 5,6 şiddetindeki depremin ardından bütün otellerimizde güçlendirme çalışmaları yapıldı. Otellerimiz hizmet veriyor ve şuan içinde insanlar kalıyor” dedi.
Van’da yaşanan 2 büyük depreme rağmen hayatın normal olarak devam ettiğini de belirten Tunçdemir, herkesi tekrar Van’ın tarihi ve doğal güzellikleri görmeye beklediklerini ifade etti. Tunçdemir, “Büyük 2 deprem yaşadık. Bu depremlerden dolayı istemediğimiz şeyler yaşandı. Ancak tarih, turistik ve doğal güzelliklerimize bir şey olmadı. Biz herkesi bu güzellikleri görmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Bir yıl önceden planlanan turların olduğunu ve bu turların yapılmaması için hiçbir sebebin bulunmadığını dile getiren Tunçdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Hayat normal olarak devam ediyor. Belki bazı seyahat acenteleri bu yıl için yeni tur planlaması yapmamış olabilir. Ancak daha önceden planlanan turların tamamının yapılmasını bekliyoruz. Bunun yanında bu yıl Van’a yapılacak olan iş seyahatleri artacak. İç turizminde ciddi bir hareketlenme olacak. Zaten depremin izlerinin bir an önce silinmesi gelişecek turizmle mümkün olacaktır”

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme