TURGAY ATACAN: VANLI SPORCULARA SAHİP ÇIKIN

Atacan Spor Center sahibi, Fenerbahçe kongre üyesi Turgay Atacan beraberinde Basketbol İl Temsilcisi antrenör Tezcan Tokcan ve Van Erek Beş Yıldız takımı hentbol antrenörü Müslüm Karaboğa ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Atacan, 'İlimizde en büyük iş belediyelerimiz ve mülki amirlerimize düşüyor. Bütün kurumlar kendi bünyesinde spor kulübü kurmalıdır. Vanlı sporculara sahip çıkın. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayanlar Vanlı sporculara sahip çıksın' dedi.

Burhan Ergin

Atacan Spor Center sahibi, Fenerbahçe kongre üyesi Turgay Atacan, Basketbol İl Temsilcisi antrenör Tezcan Tokcan ve Van Erek Beş Yıldız takımı hentbol antrenörü Müslüm Karaboğa gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak Spor Müdürümüz Rıdvan Can’la ilin spor gündemiyle ilgili görüşüp forma hediye etti.

“Amatör spor kulüplerini saysak bir elin 5 parmağını geçmez”

Fenerbahçe kongre üyesi Turgay Atacan, “Uzun zamandır Vansesi Gazetesi’ni ziyaret etmek istiyorduk fakat pandemiden dolayı bugüne nasip oldu. Boks, atletizm, hentbolda çok iyi gidiyoruz. Van olarak herşeyimizi futbola bağlamayalım. Sporun bütün branşlarına ağırlık verelim. Ülkemizde maalesef spor denilince sadece futbol akla geliyor ama olimpiyatlarda futbolun adı hiçbir zaman okunmuyor. Bizde olimpiyatlarda başarılı olmak istiyoruz. Bu yıl olimpiyatlarda 12-13 madalya getirdik. Fenerbahçeli biri olarak bu madalyaların çoğunu bizim kulübümüz getirdi. Lütfen insanlarımız ve yöneticilerimiz spora futbol olarak bakmasın. Van rakım ve temiz hava açısından çok güzel bir konumda yer alıyor. Eskiden Beşiktaş, Aydınspor, Ankaragücü gibi kulüpler Van’da kampa girerdi. Kaldı ki bütün spor branşlarına müsait bir şehiriz. Bakın burada güreş, boks, tekvando müsabakaları düzenlenebilir. Nur Tatar Van’dan çıkarak ismini dünyaya duyurdu. 15 yıl öncesine kadar 30’un üzeri amatör spor kulübü vardı. Şimdi saysak bir elin 5 parmağını geçmez. İlimizde en büyük iş belediyelerimiz ve mülki amirlerimize düşüyor. Bütün kurumlar kendi bünyesinde spor kulübü çıkarmalıdır. Vanlı sporculara sahip çıkın. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayanlar Vanlı sporculara sahip çıksın. Bakın ilimizdeki kurumlar yeter ki kentin sporuna destek versin. Bende elimden gelen her türlü desteği vereceğim” dedi.

Turgay Atacan’dan belediyelere tepki

Belediyelerin sportif çalışmalara ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Atacan, “Van 2014 yılında Büyükşehir statüsüne kavuştu. Bakın İpekyolu Belediyesi hariç diğer belediyeler neden sporla ilgili etkinlik düzenlemiyor. Bakıyorum İpekyolu Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürü Celal Güneş öncülüğünde gayet güzel çalışmalara imza atıyor. Çocukları giydiriyor, sportif faaliyetlere imza atıyor. Turnuvalar düzenleyip farkındalık yaratıyor ama Van Büyükşehir Belediyesi ve Tuşba Belediyesi niçin bunları yapmıyor. Edremit Belediyesi de sportif çalışmalara daha az çaba harcıyor. Bakın belediyelerin spor birimleri var ve bunların bu kent için bir şeyler yapması gerekmektedir. Belediyelerin kendilerine çeki düzen verip spor kültürünü oluşturması lazım” diye konuştu.

Gazetemiz Spor Müdürü Rıdvan Can, Fenerbahçe kongre üyesi Turgay Atacan, Basketbol İl Temsilcisi antrenör Tezcan Tokcan ve Van Erek Beş Yıldız takımı hentbol antrenörü Müslüm Karaboğa’ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme