• Haberler
  • Güncel
  • Tüketici Hakem Heyeti Haziran ayı toplantısı gerçekleşti

Tüketici Hakem Heyeti Haziran ayı toplantısı gerçekleşti

İl Tüketici Hakem Heyeti, tüketici şikâyetlerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği Haziran ayının ilk toplantısında, vatandaşlardan gelen başvuruları tek tek ele aldı. 6 Ayda 913 başvuru değerlendirilerek, 433'ü tüketici lehine sonuçlandırıldı

Toplantı, Ticaret İl Müdürü ve Heyet Başkanı Derya Ayaydın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda; tüketici şikâyetleri kapsamlı şekilde incelenerek ilgili dosyalar hassasiyetle değerlendirildi. Ayda iki kez toplanan heyet, yılın ilk altı ayında toplam 913 başvuru alırken, 852 dosya hakkında karar verdi. Bunlardan 433’ü tüketici lehine, 368’i aleyhte sonuçlandı. 51 başvuru ise "görevsizlik" kararı ile ilgili diğer mercilere yönlendirildi.

“Heyetler, tüketici ve tacir arasında denge sağlıyor”

Toplantı sonrası yapılan bilgilendirmede, Tüketici Hakem Heyetlerinin hem tüketiciyi hem de satıcı/taciri korumayı amaçlayan önemli bir denge unsuru olduğuna dikkat çekildi. Yetkililer, vatandaşların hak arama süreçlerinde daha bilinçli hareket etmelerinin önemine vurgu yaparken, başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabildiğini hatırlattı.
Toplantıya geniş katılım

Haziran ayının ilk toplantısına, heyet üyeleri tam kadro katılım sağladı.

Toplantıda yer alan isimler şu şekilde:

Ticaret İl Müdürü: Derya Ayaydın (Başkan)

 Van Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi: Cengiz Aras

Van Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi: Av. Semih İhtiyatoğlu

Van Barosu Temsilcisi: Av. Sevil Kaya Sarıbulak

Esnaf Temsilcisi: Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman

Tüketici Derneği Temsilcisi: Ercan Ulutaş

Raportörler: Sabri Tuci ve Burcu Aldemir

Tüketicilere bilgilendirme çağrısı

Tüketici Hakem Heyeti üyeleri, toplantı sonunda yaptıkları açıklamada vatandaşları bilgilendirici çağrıda bulundu. Şikâyet mekanizmalarının etkin şekilde işlemesi için tüketicilerin fatura, sözleşme, garanti belgesi gibi belgeleri saklamaları gerektiğini belirten heyet, hak arama yollarının açık olduğunu ve herkesin bu süreçten faydalanabileceğini ifade etti.

Tüketici Hakem Heyeti, yılın ikinci yarısında da benzer periyotlarla toplanarak vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirmeye devam edecek. 

Bakmadan Geçme