TÜGYAP'ın eğitimleri sürüyor

Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAP)  tarafından verilen el sanatları, tiyatro, biçki dikiş, örgü, bilgisayar, ön muhasebe, İngilizce, Farsça dil eğitimleri sürüyor.

Van’ın sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerileri sunan, kursiyerlere el sanatları, tiyatro, biçki dikiş, örgü, bilgisayar, ön muhasebe, İngilizce, Farsça dil eğitimleri vererek meslek sahibi yapan Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu eğitimlerine devam ediyor.

TÜGYAB'ın eğitimleri sürüyor

“İşverenlere ara eleman bulmaları noktasında kalifiye personel sağlamayı hedefliyoruz”

Gazetemize açıklamalarda bulunan TÜGYAP Genel Başkanı Yasin İpek, “TÜGYAP olarak 2 sınıf ve bir atölyede İngilizce, Farsça, trikotaj el sanatları, biçki dikiş, temel bilgisayar, bilişim, ön muhasebe ve tiyatro eğitim kurslarımız devam ediyor.  Hocalarımız alanında uzman kişilerden oluşuyor. Ayrıca folklor, dijital fotoğrafçılık, kuaförlük ve yazarlık eğitimleri için de görevlendirme bekliyoruz. Afiş, reklam çalışmalarıyla sosyal medya ve şehir içi yönlendirme reklamlarıyla tanıtımlarımız yapılıyor. Amacımız kadınlar başta olmak üzere mesleki eğitimlerle gençlerin ve kadınların istihdam edilerek kendi ayakları üzerinde durmasıdır. İşverenlere ara eleman bulmaları noktasında kalifiye personel sağlamayı hedefliyoruz. Mesleki eğitim alan kursiyerlerimizin kooperatifleşme dijital platformlar ve yerel pazarlarda, üretime dönük çalışmalarına alan açarak meslektaşlarımız, sivil toplum örgütleri, bürokrasi ve iş insanlarıyla birlikte sivil toplum örgütlerinin bu tür çalışmalarla topluma katkı sunabilecekleri mesajını vermektir. Alınan eğitimlerle üretilecek ürünler ve eğitimler sonucu kazanılan becerilerin hediyelik eşya, trikotaj ürünler, yerel kıyafetler, folklorik kıyafetler, oyuncak sektöründe üretim, turizm, kültür, sanat ve iş dünyasında kalifiye personel sağlayacağız. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi. HABER: EVREN DOĞRUER
 

Bakmadan Geçme