TÜGVA'dan MÜSİAD'a ziyaret

TÜGVA Van İl Başkanı Mehmet İsa Deniz yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras'ı ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

TÜGVA Van İl Başkanı Mehmet İsa Deniz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras’ı ziyaret etti. Ziyaret, iki kuruluş arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve Van'daki ekonomik sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirildi.

Ziyaretin başında konuşan Mehmet İsa Deniz, Van’ın ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmanın önemine değindi. Deniz, “Şehrimizin sorunlarını ve potansiyelini daha iyi anlayabilmek için MÜSİAD gibi önemli bir sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelmek istedik. İş dünyasının görüşleri, yerel yönetimlerin karar süreçlerine yön verebilir” dedi.

Aras ise, TÜGVA’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sivil toplum kuruluşları arasında diyalog ve işbirliği önemlidir. Van’ın ekonomik kalkınması için birlikte çalışmalıyız. İş dünyasının karşılaştığı sorunları dile getirmek ve çözüm önerileri geliştirmek adına bu tür ziyaretlerin sıklıkla yapılması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında, Van’daki iş gücü, istihdam sorunları ve girişimcilik potansiyeli gibi konular gündeme geldi. Yönetim kurulu üyeleri, yerel işletmelerin desteklenmesi ve genç girişimcilerin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sanayi yatırımlarının artırılması ve ticaretin geliştirilmesi için ortak projelerin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

TÜGVA ve MÜSİAD arasında düzenli aralıklarla bu tür görüşmelerin gerçekleştirilmesi kararı alındı. İki kuruluş da, Van’ın ekonomik ve sosyal sorunlarına ortak çözümler geliştirmek için birlikte çalışacaklarını belirtti. Ziyaret, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasındaki dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme